Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii români ai Băncii Transilvania au strategii diferite de investiţii: unul şi-a dublat plasamentul, iar altul l-a scăzut cu 20%. SIF-urile au investi]ii de aproape 2,2 mld. lei la Banca Transilvania

Acţionarii români ai Băncii Transilvania au strategii...

Autor: Liviu Popescu

11.09.2019, 16:50 513

♦ În T2/2019, SIF Transilvania şi-a înjumătăţit deţinerea la cea mai mare bancă din România ♦ SIF Oltenia şi-a majorat plasamentul cu 113%, la o pondere de 4,3% din capitalul social ♦ Cele cinci SIF-uri au 18,7% din TLV.

Societăţile de investiţii financiare (SIF-uri) au avut în primul semestru din 2019 strategii diferite de investiţie la Banca Transilvania (TLV), cea mai tranzacţio­nată acţiune de la bursa românească, însă rămân cei mai mari acţionari instituţionali locali ai instituţiei de credit, cu o pondere de 18,7%, potrivit calculelor realizate de ZF. Spre comparaţie, cel mai mare acţionar al băncii de la Cluj este Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu o pondere de 8,6%.

Astfel, SIF Oltenia (SIF5), cea mai tranzacţio­nată societate de investiţii de la bursă, şi-a majorat cu 113% plasamentul în S1/2019 la Banca Transilvania şi a ajuns la o pondere de 4,27% din capitalul social, potrivit datelor din raportul semestrial al societăţii. Spre comparaţie, SIF Oltenia avea 2% din bancă la finele anului 2018. Achiziţiile din primele şase luni din 2019 se ridică la circa 197 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO