Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile ABN Systems International scad cu peste 6% după ce distribuitorul de produse şi accesorii IT&C a raportat afaceri şi profit mai mici în S1/2023 faţă de S1/2022

Acţiunile ABN Systems International scad cu peste 6%...

Autor: Tibi Oprea

27.09.2023, 14:24 832

ABN Systems International (simbol bursier ABN), companie antreprenorială care distribuie produse şi accesorii IT&C şi deţinătoare a brand-ului Tellur, a anunţat un profit net de 693.000 de lei în primul semestru din 2023, de la 1,9 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, la afaceri de 47,8 mil. lei, minus 2,1%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar semestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Aceste rezultate vin după o jumătate de an de activitate intensă, în care am lansat peste 22 de produse noi, dintre care 17 în gama Smart Home şi 5 în gama Tellur Green - o premieră în România, fiind vorba de produse din materiale naturale, reciclate sau reciclabile. Viitorul aparţine acestor produse „Green”, iar noi ne propunem ca cel puţin 85% din portofoliul Tellur să fie alcătuit din produse construite din asemenea materiale, până la finele acestui deceniu”, transmite compania în raportul semestrial.

La 31 iunie 2023, compania avea 61 de angajaţi, active totale de 84 mil. lei, datorii de 53 mil. lei şi capitaluri proprii de 32 mil. lei. EBITDA primului semestru a fost de 1,82 mil. lei. Compania mai scrie că a făcut câţiva paşi decisivi pentru a transforma brandul Tellur într-unul global şi arată că valoarea pieţei accesoriilor pentru smartphones şi a produselor smart home se va dubla în următorii 10 ani, independent de ciclurile economice.

„Pe plan mondial, situaţia economică diferă substanţial de cea de la finele anului trecut. Pe de o parte, inflaţia continuă să crească, în majoritatea statelor lumii, iar - în ceea ce priveşte direct business- ul nostru - efectele ei se resimt cel mai puternic în privinţa scumpirii utilităţilor şi a transporturilor. Pe de altă parte, încă persistă disfuncţionalităţi în lanţurile de aprovizionare, iar războiul din Ucraina generează, în continuare, incertitudine şi îngrijorare în mediul de business”, notează compania.

ABN Systems International este deţinută în proporţii egale de 42,5% de Bogdan-Remus Nedelea şi de Adişor-George Barbu, în timp ce alţi acţionari au 10% din capitalul social.

Acţiunile ABN înregistrează o scădere de 0,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 508.000 lei, compania având 56 mil. lei capitalizare. Miercuri, în urma publicării raportului financiar semestrial, acţiunile scădeau cu peste 6%, pe rulaje scăzute, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO