Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Aerostar au decolat cu 15%

Avansul afacerilor Aerostar s-a produs pe fondul unor comenzi mai mari venite din sectorul aviaţiei civile

Avansul afacerilor Aerostar s-a produs pe fondul unor comenzi mai mari venite din sectorul aviaţiei civile

Autor: Roxana Pricop

01.12.2014, 00:04 216
Acţiunile producătorului de com­ponente pentru avioane Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) au crescut cu 15% în ultima săptămână până la un preţ de 1,9 lei/titlu.
 
Faţă de începutul anului, titlurile companiei au un avans de aproape 19%.
 
Creşterea puternică a acţiunilor Aerostar din ultima săptămână a avut loc în contextul în care compania a anunţat că ia în calcul pentru anul viitor creşterea cu 33% a profitului net, la 20 mil. lei, după rezultate încurajatoare în primele nouă luni din acest an. De asemenea, acţiunile companiei au făcut obiectul mai multor tranzacţii prin care persoane iniţiate, precum SIF Moldova - care deţine 14,6% din capital -, au fost raportate cu achiziţii de acţiuni. Cel mai mare acţionar al Aerostar, cu o participaţie de 71% din capital, este compania Iarom Bucureşti, controlată de trei persoane fizice, Grigore Filip, Mihail Nicolae Toncea şi Doru Damaschin. La ultimul preţ din piaţă, Aerostar are o capitalizare bursieră de 289,3 milioane de lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO