Finanţe personale

Acţiunile bancare din România performează mai bine decât media burselor europene

13 mar 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

♦ BRD este la un maxim din 2011.

Băncile sunt printre cele mai căutate acţiuni de către investitori în primele luni din 2018, chiar dacă pieţele de capital s-au împiedicat în luna februarie din marşul în care se angajaseră de peste un an. Astfel randamentele oferite de plasamentele în acţiunile bancare sunt mai mari decât media pieţei, potrivit unei analize a ZF.

La nivelul bursei româneşti, atât Banca Transilvania, cât şi BRD au depăşit avansul de 10,6% al indicelui BET, referinţa bursei bucureştene.

BRD a spart pragul unei valori de piaţă de 10 miliarde lei, după ce ieri acţiunile celei de a treia bănci din sistemul românes au crescut cu 3,5%, atingând o cotaţie de 14,64 lei, cel mai înalt nivel din mai 2011. De asemenea, acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu aproape 2% ieri, până la un preţ per unitate de 2,50 lei, echivalentul unei valori de piaţă de 10,9 miliarde lei (2,4 miliarde euro).

Acţiunile Băncii Transilvania au înregistrat astfel în 2018 o apreciere de peste 18%, cu aproximativ opt puncte procentuale mai mult decât avansul indicelui BET.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Actiuni bancare
, burse europene
, banci
, bet
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide