Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile cele mai subevaluate în percepţia Target Capital: Condmag, Prospecţiuni şi Iproeb

Autor: Adrian Ionut Cojocar

02.10.2011, 17:37 625

Analiştii firmei de brokeraj Target Capital recomandă investitorilor de pe bursă să fie foarte prudenţi în perioada următoare în luarea de decizii investiţionale, nefiind excluse alte scăderi, deşi potrivit acestora aproape toate acţiunile de pe bursă sunt subevaluate, cu discounturi de până la 33%.

Cel mai mare potenţial de creştere în percepţia analiştilor Target Capital îl au acţiunile Condmag Braşov (COMI), la care estimează un preţ ţintă de 0,3lei, cu 50% mai ridicat de cât cel de pe bursă. Totodată, preţul "corect" văzut de aceştia pentru acţiunile Prospecţiuni şi Iproeb este cu 46% şi respectiv 44% mai ridicat decât cel de pe bursă. Alro Slatina (ALR) este singura acţiune dintre cele evaluate de firma de brokeraj cu recomandare de vânzare şi un preţ ţintă de 3,4 lei/unitate.

"Este dificil de emis recomandări de cumparare, chiar dacă companiile monitorizate sunt subevaluate din punct de vedere al analizei fundamentale. Majoritatea companiilor monitorizate prezintă potenţial de creştere bursiera pe termen mediu însă concretizarea acestui potenţial depinde în primul rând de contextul macro-bursier internaţional. Nu excludem noi episoade de volatilitate ridicată şi scăderi pe pieţele internaţionale care să se propage imediat pe piaţa internă de capital. În acest context recomandăm maximă prudenţă în luarea deciziilor de investiţie pe piaţa de capital în perioada imediat următoare", spune Andrei Rădulescu, analist la firma de brokeraj Target Capital.

El mai precizează faptul că perspectivele pentru evoluţia economiei interne în trimestrele următoare sunt nefavorabile, fiind în creştere probabilitatea reintrării în contracţie din a doua jumătate a acestui an şi ca urmare perspectivele privind evoluţia rezultatelor pe care le vor raporta companiile listate în trimestrele următoare s-au deteriorat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO