Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Digi Communications, minus 6,4% vineri după-amiază la bursa de la Bucureşti. Dacă închid pe minus, aceasta ar fi a cincea şedinţă consecutivă pe scădere

Acţiunile Digi Communications, minus 6,4% vineri după-amiază la bursa de la Bucureşti. Dacă închid pe minus, aceasta ar fi a cincea şedinţă consecutivă pe scădere

Autor: Liviu Popescu

25.09.2020, 16:37 16785

Acţiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI) se depreciază cu 6,4% la ora 16:30 la un preţ de 30,3 lei pe unitate şi pe un rulaj de tranzacţionare de 1,2 milioane de lei, potrivit datelor agregate de ZF din platforma BVB.

Dacă Digi închide pe minus şedinţa de tranzacţionare de vineri, atunci aceasta ar fi a cincea scădere la rând pentru compania de telecomunicaţii. Spre comparaţie indicele principal BET înregistrează vineri după-amiază o scădere de 0,5%. Cea mai recentă raportare a Digi a fost pe 14 august 2020, adică atunci când a publicat raportul semestrial. Atunci de ce scad acţiunile?

“Posibil că scăderea să fi fost cauzată de numărul maimare de ordine de vânzare executate, ordine ce au creat o presiune pe cumpărare. Acest lucru se poate observaîn valoarea tranzacţionată de peste 1 mil lei. În condiţiile în care de aproximativ o lună de zile asistăm la un trend descendent a evoluţiei preţului, pe partea de cumpărare nu a existat suport suficient, fapt ce a determinat scăderea abruptă a preţului”, explică Marcel Murgoci, director de tranzacţionar al Estinvest Focşani.

La cel mai recent preţ de închidere, cel din 24 septembrie 2020, Digi avea 3,24 miliarde de lei capitalizare. La preţurile de 30,3 de lei pe acţiune de vineri după-amiază, capitalizare ar fi de 3,03 mld. lei, deci 210 mil. lei s-au evaporat doar vineri.

 
AFACERI DE LA ZERO