Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile distribuitorului de materiale pentru construcţii Sipex Company întră în componenţa indicelui BETAeRO, care adună cele mai tranzacţionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT)

Acţiunile distribuitorului de materiale pentru...

Autor: Cristina Bellu

20.03.2023, 10:13 224

Titlurile distribuitorului de materiale şi finisaje pentru construcţii Sipex Company (simbol bursier SPX) au intrat începând de astăzi în componenţa indicelui BETAeRO, care include cele mai tranzacţionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare - SMT.

Compania va avea o pondere de 1,51% în coşul indicelui, la preţul de referinţă al acţiunii de 0,372 lei şi un free-float de 0,1.

„În mai puţin de un an de la listare observăm un interes din ce în ce mai mare pentru acţiunea SIPEX. Includerea în indicele principal al pieţei AeRO întăreşte parteneriatul nostru cu piaţa de capital şi ne susţine entuziasmul de a continua eforturile de dezvoltare, cu obiectivul de transfer în piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti în următorii ani”, spune Irinel Gheorghe, CEO SIPEX.Pentru ca o companie să fie inclusă în coşul indicelui BETAeRO este nevoie ca la momentul analizei să înregistreze un coeficient de lichiditate de cel puţin 0,5% (50 bps) şi capitalizarea freefloat de minimum 5 milioane lei.

În cazul SIPEX,  pe 10 martie, data deciziei Comisiei Indicilor BVB de includere în BETAeRO, capitalizarea companiei era de 14,9 milioane lei.

Acţiunile SIPEX au început să fie tranzacţionate în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu 3 iunie 2022.  Listarea SIPEX în piaţa AeRO a fost precedată de un plasament privat prin care compania a atras 10,6 milioane de lei de la investitori.

În cadrul plasamentului privatau fost vândute un total de 16.595.656 acţiuni, la un preţ de 0,64 lei/acţiune.

La acest plasament au participat 54 de investitori.

Compania a încheiat 2022 cu afaceri de 291 mil. lei , în creştere cu 12,5% an/an.

În prezent, SIPEX deţine la nivel naţional 12 centre logistice în Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Ilfov (Pantelimon), Focşani, Piatra Neamţ, Prahova (Ariceştii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timişoara, un parc auto cu peste 191 de autovehicule cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare şi distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii, prestări servicii (consultanţă tehnică) şi vânzare de produse finite colorate.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO în 3 iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de investitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO