Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile gigantului Nike cresc cu peste 5% după ce compania raportează vânzări peste aşteptări

Acţiunile gigantului Nike cresc cu peste 5% după ce...

Autor: Alex Ciutacu

25.09.2019, 17:46 235

Acţiunile gigantului Nike se tranzacţionau miercuri la ora 17.20, la puţin peste o oră de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, la o valoare de aproape 92 dolari, în creştere cu 5,5% de la începutul şedinţei bursiere, la o capitalizare de peste 115 miliarde dolari, după ce compania a raportat vânzări şi câştiguri peste aşteptări.

Nike a raportat marţi câştiguri de 1,4 miliarde dolari în primul trimestru fiscal din acest an, adică 86 cenţi per acţiune, în comparaţie cu 1,1 miliarde dolari, adică 67 cenţi per acţiune în urmă cu un an.

În acelaşi timp, veniturile au crescut cu 7% la 10,7 miliarde dolari, potrivit MarketWatch. Analiştii care au participat la un sondaj al FactSet se aşteptau la câşitguri de 71 cenţi per acţiune şi vânzări de 10,4 miliarde dolari. De asemenea, vânzările de pe piaţa din China au crescut cu 27%.  

Compania motivează creşterea profitului printr-o creştere puternică a veniturilor şi pe eforturile de a creşte marjele de profit, anunţă Nike într-o declaraţie.

În acest moment, Nike a depăşit performanţa indicelui Dow Jones de la începutul anului, înregistrând o creştere de 17,6%, comparativ cu creştereea de 14,9% a indicelui.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO