Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Intel scad cu 6% după ce compania anunţă rezultate sub aşteptări

Acţiunile Intel scad cu 6% după ce compania anunţă...

Autor: Liviu Popescu

26.01.2023, 23:24 215

Acţiunile producătorului de cipuri Intel scad cu 6% după închiderea şedinţei de joi de pe Wall Street, în tranzacţiile after-hours, după ce compania cu o capitalizare de 124 mld. dolari, a estimat joi venituri pentru primul trimestru sub ţintele analiştilor, afectate de înrăutăţirea pieţei de PC-uri şi de întârzierea achiziţiilor de către clienţii centrelor de date, pe fondul temerilor legate de o recesiune globală.

Industria PC-urilor se luptă cu o acumulare de stocuri, după ce cererea de electronice de consum a căzut după doi ani de creştere puternică, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Scăderea cererii de PC-uri a pus presiune şi pe segmentul More Personal Computing al Microsoft Corp (MSFT.O), care include Windows, dispozitive şi venituri din căutări, ceea ce a dus la o scădere de 19% a segmentului în al doilea trimestru.

Între timp, piaţa centrelor de date a încetinit, de asemenea, de la o creştere de două cifre, deoarece companiile caută să reducă costurile pentru a depăşi încetinirea economică.

După ce directorul general Pat Gelsinger a revenit în companie în urmă cu aproape doi ani, Intel s-a concentrat pe recâştigarea poziţiei de lider în tehnologia de fabricare a cipurilor. Externalizarea procesului de fabricare a cipurilor a ajutat rivali precum AMD să producă cipuri mult mai mici şi mai rapide şi să depăşească tehnologia Intel.

Compania a prognozat venituri pentru primul trimestru în intervalul de aproximativ 10,5 miliarde de dolari până la 11,5 miliarde de dolari. Analiştii se aşteptau în medie la venituri totale de 13,93 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Veniturile din al patrulea trimestru au scăzut cu 32%, la 14 miliarde de dolari. Analiştii se aşteptau în medie la venituri de 14,46 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO