Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile LVMH au explodat cu peste 11% vineri dimineaţă, după ce cel mai mare grup de lux din lume a anunţat vânzări în creştere cu 10% în T4 2023, peste estimările analiştilor

Acţiunile LVMH au explodat cu peste 11% vineri...

Autor: Ştefan Stan

26.01.2024, 12:55 297

Gigantul de lux LVMH a înregistrat joi o creştere de 10% a vânzărilor în trimestrul al patrulea, în condiţiile în care creşterea a crescut faţă de trimestrul precedent, datorită cererii rezistente - inclusiv din partea cumpărătorilor chinezi - pentru moda de lux în perioada importantă de sfârşit de an. 

Vânzările celui mai mare grup de lux din lume, care deţine mărci, printre care Louis Vuitton, Dior şi Tiffany, au ajuns la aproape 24 de miliarde de euro (26 de miliarde de dolari) în ultimele trei luni ale anului.

Această cifră a depăşit cu puţin aşteptările analiştilor, care estimau o creştere de 9%, potrivit unui consens citat de HSBC. Vânzările crescuseră cu 9% în al treilea trimestru şi cu 17% atât în primul cât şi în al doilea trimestru.

Acţiunile celui mai mare grup de lux din lume au crescut vineri dimineaţă cu peste 11%, investitorii fiind liniştiţi de o reluare a creşterii vânzărilor spre sfârşitul anului 2023, chiar dacă ritmul anual de creştere a încetinit, semnalând sfârşitul unui boom multianual al luxului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO