Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Softbinator Technologies, minus 19% la deschiderea şedinţei de marţi. Compania a raportat pierderi de 557.000 de lei în S1/2023, de la un profit de 2,1 mil. lei anul trecut

Acţiunile Softbinator Technologies, minus 19% la...

Autor: Eduard Ivanovici

05.09.2023, 11:11 430

Grupul de companii de IT Softbinator Technologies (simbol bursier CODE) se deprecia cu 19% în prima oră de tranzacţionare de marţi de la Bursa de Valori Bucureşti, pe un rulaj de 184.400 de lei, la 4,8 lei pe acţiune, arată datele BVB.

Capitalizarea producătorului local de software cobora astfel de la 60,78 milioane de lei la 49,28 milioane. Anterior, societatea a publicat rezultatele aferente primului semestru din an, care au surprins o creştere de 45% a cifrei de afaceri, la 17,6 milioane de lei, cât şi o pierdere de 567.000 de lei, după un profit de 2,1 milioane de lei în S1/2022.

Rezultatul negativ a fost cauzat în principal de criza din tehnologie de anul acesta, care a afectat şi furnizorii de servicii de dezvoltare software, conform unui comunicat al companiei listate pe piaţa AeRO.

Acţiunile CODE s-au depreciat cu 28,1% anul acesta, pe tranzacţii în valoare de 3,5 milioane de lei. Compania este deţinută în proporţie de 45% de cofondatorul Daniel Ilinca, urmat de Bittnet Systems (BNET) cu 18,4%.

Mai multe detalii despre rezultatele semestriale, aici.

Criza de pe piaţa tehnologiei, pornită în Statele Unite, se răspândeşte peste tot, ajungând şi în România.

Softbinator Technologies, companie listată pe piaţa AeRO, a anunţat luni seară, după publicarea situaţiilor financiare semestriale, că problemele afectează şi furnizorii de servicii de dezvoltare software.

„În primele şase luni din 2023, inflaţia generală ridicată a pus o presiune suplimentară pe costurile cu salariile şi subcontractorii, generând astfel o creştere importantă a cheltuielilor, mult superioară creşterii veniturilor. Deşi încă ne confruntăm cu o situaţie incertă în industria din care facem parte, precum şi eventuale modificări legislative ce urmează să fie decise, suntem încrezători că prin măsurile luate în ultimele luni, am creat o structură de control care poate reacţiona rapid, generând astfel soluţii pentru adaptarea la noile condiţii“, a declarat Vlad Deliu, CFO al Softbinator Technologies. În ceea ce priveşte a doua jumătate a anului, societatea atrage atenţia în raportul financiar că unul dintre principalii factori de risc îl reprezintă potenţiala modificare fiscală referitoare la impozitul pe venit în cazul angajaţilor din domeniul dezvoltării de software. Potrivit reprezentanţilor Softbinator, o modificare în forma vehiculată la acest moment poate genera o creştere considerabilă a cheltuielilor cu salariile în cadrul companiilor din IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO