Burse - Fonduri mutuale

Administratorii Electrica aprobă majorarea de capital social cu 6 mil. lei şi aşteaptă acordul ASF

Administratorii Electrica aprobă majorarea de capital...

Autor: Tibi Oprea

22.10.2019, 00:00 321

Consiliul de administraţie al Electrica (EL), cel mai mare distribuitor de energie electrică din România, a aprobat luni prospectul pregătit în legătură cu majorarea capitalului social, prin aport în natură şi în numerar, cu suma maximă de 6 mil. lei, până la maximum 3,46 mld. lei, în scopul aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui raport la bursă.

Astfel, în urma aprobării ASF vor fi emise maximum 604.983 de acţiuni noi, nominative, dematerializate, cu valoarea de 10 lei fiecare, inclusiv acţiuni noi reprezentate de certificate globale de depozit.

Compania este deţinută de statul român prin Ministerul Energiei în proporţie de 48,7%. De la începutul anului, acţiunile EL se tranzacţionează în creştere cu 13,9% pe fondul unui rulaj de 385,8 mil. lei, emitentul ajungând la 3,8 mld. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 29,2% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO