Burse - Fonduri mutuale

Administratorul de active Certinvest lansează două fonduri de investiţii cu orizont prestabilit

Administratorul de active Certinvest lansează două...

Autor: Eduard Ivanovici

23.10.2023, 10:51 806

Administratorul de active SAI Certinvest a anunţat lansarea a două fonduri de investiţii cu orizont prestabilit, Certinvest TARGET 2035 şi Certinvest TARGET 2045, reiese dintr-un comunicat de presă.

„Cele două fonduri de investiţii răspund numeroaselor solicitări primite de la investitori din piaţa locală de capital privind completarea portofoliului cu soluţii de investiţii pe termen lung, cu expunere atât pe piaţa locală cât şi internaţională”, scriu reprezentanţii Certinvest.

TARGET 2035 investeşte într-o primă fază în proporţie de 70% în acţiuni şi în titluri de participare tranzacţionate care investesc preponderent în acţiuni, în timp ce TARGET 2045 investeşte iniţial în proporţie de 95% în acţiuni şi în titluri de participare tranzacţionate care investesc preponderent în acţiuni.

Expunerea ambelor fonduri este diversificată la nivel global şi are toleranţă mai mare la risc în primii ani, când orizontul investiţional este îndepărtat. Alocarea activelor se reorientează treptat către instrumente financiare cu venit fix, astfel încât riscul investiţional să fie redus pe măsură ce data ţintă se apropie, se arată în comunicat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO