Burse - Fonduri mutuale

Adrian Tănase, CEO-ul BVB: Targetul pentru următorul deceniu este să ajungem cu piaţa de capital la o valoare de 20% din PIB, faţă de 10% cât are în prezent

Adrian Tănase, CEO-ul BVB: Targetul pentru următorul...

Autor: Tibi Oprea

27.09.2019, 19:28 528

Targetul pe care Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital din România, îl are pentru următorii 10 ani este să ducă piaţa de capital la o valoare de 20% din Produsul Intern Brut al României, în contextul în care în prezent aceasta este de 10% din PIB, a spus Adrian Tănase, CEO-ul BVB, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia promovării bursei româneşti de către agenţia de promovare FTSE Russell la statutul de piaţă emergentă secundară.

“Drumul nostru abia acum începe. Ca să ajungem la o piaţă de capital într-adevăr relevantă pentru economia din România şi pentru societatea noastră, cred că ar trebui să avem ca şi target pentru următorul deceniu să ajungem cu piaţa de capital la o valoare de 20% din GDP-ul României. În momentul de faţă, piaţa noastră are o valoare de 10% din GDP”, a spus şeful BVB.

Bursa de la Bucureşti a fost promovată joi seară de FTSE Russell de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă secundară într-o decizie ce va intra în vigoare din septembrie 2020, odată cu revizuirea semi-anuală.

Banca Transilvania, BRD şi Romgaz sunt cele trei companii care au fost incluse în indicele FTSE Global All Cap, fiind sigurele companii care au îndeplinit cerinţele necesare. Adrian Tănase a afirmat că mai sunt încă cinci companii care au îndeplinit criteriul de indici, dar nu şi cel de lichiditate şi că se aşteaptă ca lichiditatea pe acestea să crească în perioada următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO