Burse - Fonduri mutuale

Afacerile Retrasib Sibiu au scăzut de 16 ori în primul trimestru pe fondul diminuării comenzilor

Afacerile Retrasib Sibiu au scăzut de 16 ori în primul...

Autor: Adrian Cojocar

12.05.2014, 00:00 166

Producătorul de motoare, generatoare şi transformatoare electrice Retrasib Sibiu (RTRA) a înregistrat în primul trimestru din acest an o pierdere de 2,55 mil. lei, de peste patru ori mai mari comparativ cu perioada similară din 2013.

Afacerile companiei au scăzut de 16 ori în aceeaşi perioadă, la 308.000 de lei, evoluţie explicată de reprezentanţii societăţii prin diminuarea comenzilor pentru transformatoare.

„Pierderea provine din creşterea preţului la materiale şi din neacoperirea întregii capacităţi de producţie, datorită unui nivel mai scăzut al comenzilor“, se arată în raportul trimestrial al Retrasib. Evoluţia slabă din primul trimestru al anului vine după ce anul trecut  compania revenise pe profit, cu un câştig net de 2 mil. lei, după pierderile de 3,16 mil. lei înregistrate în 2012.

Afacerile Retrasib au urcat anul trecut cu 9%, la 43,6 mil. lei. Oamenii de afaceri Octavian şi Călin Buzoianu controlează 80,32% din acţiunile companiei, cea mai mare parte prin intermediul firmelor Institut Proiect şi Trafo Proiect. Retrasib are în prezent o capitalizare de 5,7 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO