Burse - Fonduri mutuale

Agroland deschide a zecea unitate Mega din 2021, după o investiţie de 200.000 în Prima Shopping Center din Sibiu

Agroland deschide a zecea unitate Mega din 2021, după o...

Autor: Eduard Ivanovici

07.10.2021, 16:04 1392

Agroland Business Systems (indice bursier AG), lanţ de magazine specializat pe segmentele de grădinărit, îngrijirea animalelor de companie şi hobby farming, a anunţat deschiderea celei de a zecea unităţi Mega din acest an, în urma unor investiţii de circa 200.000 de euro, reiese dintr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Situat în incinta Prima Shopping Center din Sibiu, noul magazin Agroland Mega ar putea genera profit la mijlocul anului 2022, conform prognozelor companiei. Reprezentanţii Agroland estimează un trafic zilnic de 250-300 de persoane şi vânzări de peste 4 milioane de lei (810.000 euro) pentru anul viitor.

„Ne doream de mai mult timp să ajungem aici, dar acum ni s-a oferit oportunitatea, prin colaborarea cu dezvoltatorul Oasis Retail Development. Am convingerea că sibienii vor adopta foarte rapid conceptul Pet & Garden, pe care ne concentrăm acum, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalte magazine Mega pe care le-am deschis anul acesta. Acest concept este cel mai dinamic în Europa de Vest, la nivelul retailului specializat”, spune Horia Cardoş, fondator şi director general, adăugând că Agroland îşi propune să atingă 30 de magazine Mega deschise până la finalul lui 2022, fapt ce ar face din companie cel mai important jucător din regiune.

În urma celei mai recente inaugurări, reţeaua Agroland Mega a ajuns la 15 unităţi şi, conform directorului general, planurile de dezvoltare pentru 2021 includ continuarea extinderii în restul ţării cu încă două deschideri în Bârlad (judeţul Vaslui) şi Balş (judeţul Olt).

Compania a încheiat primul semestru al anului cu o cifră de afaceri de 128 de milioane de lei, în creştere cu 5%, şi un profit net de 6,5 milioane de lei, minus 22% faţă de nivelul de 8,4 milioane de lei din perioada similară a anului trecut.

Acţiunile AG vor fi incluse din 11 octombrie în BET-AeRO, noul indice al bursei locale, reprezentativ pentru companiile listate pe piaţa secundară. Cu o scădere de aproape 20% pe acţiuni în ultimele şase luni, capitalizarea Agroland ajunge în prezent la aproape 204 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO