Burse - Fonduri mutuale

Albalact: afaceri duble la semestru, profit record

21.08.2007, 19:06 16

Albalact Alba Iulia (ALBZ), unul dintre primii cinci producatori de lactate din Romania, a raportat pe primele sase luni ale acestui an un profit de 2,18 mil. euro (6,85 mil. lei), in urcare de aproape 13 ori (in euro) fata de rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut, 170.000 de euro.
Si afacerile companiei si-au luat zborul, compania reusind o dublare a acestora la 23,8 mil. euro (74,8 mil. lei). Reprezentantii Albalact se asteapta in continuare la o dinamica accentuat pozitiva a rezultatelor, in conditiile in care compania are in plan marirea capacitatilor de productie si diversificarea produselor.
"Rezultatele obtinute in primele sase luni ale anului 2007 sunt cele asteptate, in conditiile in care societatea nu a demarat inca productia la noua fabrica din Oiejdea, Alba. Dupa ce noua fabrica va intra in functiune, cel mai probabil la sfarsitul lunii septembrie, compania se asteapta la rezultate si mai bune", spune Raul Ciurtin, presedintele Albalact Alba Iulia.
Cele mai cunoscute marci comercializate de companie pe piata autohtona sunt Fulga si Zuzu. Ultima dintre ele reuneste deja 25 de sortimente de produse, iar in ceea ce priveste gama Fulga compania a anuntat extinderea de la lapte UHT si pe segmentul lapte proaspat.
Albalact este listata pe segmentul RASDAQ al Bursei de Valori Bucuresti la categoria a III-a. Titlurile producatorului de lapte sunt printre cele mai lichide din aceasta piata, in ultimul an Albalact fiind a cincea in topul celor mai tranzactionate actiuni de pe RASDAQ. Familia Ciurtin detine cumulat peste 52% din Albalact, iar in actionariatul companiei se mai regasesc si cateva fonduri de investitii. Dintre acestea se remarca fondul cipriot RC2 Limited si Julius Baer International Equity. Ultimul dintre ele si-a redus recent participatia in cadrul Albalact, iar acum detine sub 5% din companie. Si RC2 Limited a vandut luna aceasta un pachet de 300.000 de actiuni, dar ramane cu o participatie de peste 10% in companie.
Actiunile Albalact au un randament ridicat, de la majorarea de capital desfasurata la inceputul anului, cotatia acestora urcand de circa 2,2 ori.
Ieri titlurile Albalact au urcat cu 4,2% intr-o piata verde si au inchis la o valoare de 2,74 lei/actiune. La acest nivel compania valoreaza pe Bursa peste 160 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO