Burse - Fonduri mutuale

Alertă pe pieţele financiare ale lumii: inflaţia din august din Statele Unite a ieşit peste aşteptările economiştilor, iar investitorii cred că FED va fi nevoită să majoreze mai agresiv dobânzile, ceea ce va afecta economia. Bursa de la New York a reacţionat imediat, înregistrând o scădere de 2% în câteva minute

Alertă pe pieţele financiare ale lumii: inflaţia din...

Autor: Robert Manea

13.09.2022, 17:10 3292

Inflaţia, cel mai urmărit indicator din întreaga lume la ora actuală, a fost stabilit pentru luna august în SUA la 8,3%, faţă de august anul trecut, un nivel peste aşteptările economiştilor, ceea ce a declanşat imediat o undă de şoc pe pieţele financiare mondiale.

Chiar dacă creşterea preţurilor din luna august de 8,3% este în scădere faţă de iulie şi iunie, investitorii se tem că FED – Banca Centrală, va fi nevoită să majoreze mai agresiv dobânzile la dolar, ceea ce va contribui şi mai mult la intrarea celei mai mari economii din lume în recensiune.

Investitorii sperau că inflaţia din august va fi mai redusă, la un nivel de 8,1%, ceea ce ar fi determinat şi o reducere a presiunii de către FED.

Bursa de la New York a reacţionat imediat, înregistrând o scădere de 2% în câteva minute.

În schimb, randamentul la titluri de stat americane a înregistrat imediat o creştere pentru a reflecta posibila creştere a dobânzilor din SUA.

Inflaţia este scăpată de sub control în întreaga lume, iar Băncile Centrale încearcă acum să majoreze mai mult şi mai repede dobânzile în încercarea de a prelua situaţia sub control.

Din păcate, această creştere a dobânzilor afectează economiile şi populaţia care rămân cu mult mai puţini bani în buzunar în mod real.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO