Burse - Fonduri mutuale

Alro după o ştire ZF: Confirmăm că am angajat consultanţi, iar analiza lor poate duce sau nu la o tranzacţie pe pieţele de capital

Alro după o ştire ZF: Confirmăm că am angajat...

Autor: Roxana Rosu

09.05.2018, 15:59 811

Alro Slatina (ALR), singurul producător de aluminiu primar şi de aliaje din România, a confirmat astăzi că a angajat consultanţi pentru a îmbunătăţi lichiditatea şi performanţa acţiunilor, analiză care poate duce sau nu la o tranzacţie pe pieţele de capital.

Ziarul Financiar a scris marţi, citând surse din piaţă, că Alro este în discuţie cu băncile UBS şi Deutsche Bank pentru a fi consultanţi în vederea unor alternative de finanţare de pe bursă, prin vânzarea unui pachet suplimentar de acţiuni, printr-o majorare de capital sau printr-o emisiune de obligaţiuni.

”Alro remarcă speculaţiile recente apărute în presă referitoare la o tranzacţie potenţială a Companiei pe pieţele de capital. În concordanţă cu abordarea permanentă a Companiei cu privire la îmbunătăţirea lichidităţii şi a performanţei acţiunilor ALRO pe BVB, Compania confirmă că a angajat consultanţi pentru a oferi consultanţă în acest sens. Compania nu poate prezice cu certitudine rezultatul unei astfel de consultări, care poate sau nu poate duce la o tranzacţie pe pieţele de capital sau la alt eveniment privind lichiditatea şi care va depinde de mai mulţi factori, inclusiv de condiţiile pieţei şi de interesul acţionarilor săi”, se arată în anunţul publicat de Alro, semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie, Marian Daniel Nastase şi de directorul general, Gheorghe Dobra.

Alro a precizat că va informa piaţa, în conformitate cu şi sub rezerva obligaţiilor sale prevăzute de reglementările pieţei de capital, dacă şi imediat ce o astfel de consultare are ca rezultat un eveniment supus unei obligaţii de informare.

Potrivit surselor citate de Ziarul Financiar, este luată şi o listare a companiei la Londra, piaţa de capital de pe care acţionarul majoritar al Alro – ruşii de la Vimetco, s-au delistat în primăvara anului 2017.  De altfel pe bursa de la Londra figurează emitentul Alro Slatina cu câteva tranzacţii efectuate din decembrie 2017, cel mai probabil aduse pe această piaţă de un investitor. Şi la BVB se tranzacţionează acţiuni străine fără a fi listată compania, de exemplu Daimler. Sursele spun pentru ZF că discuţiile cu UBS şi Deutsche Bank sunt la început.

Compania a realizat vânzări de 2,46 miliarde lei în 2017, cu 16% mai mult faţă de cifrele din 2016, în condiţiile în care preţul aluminiului pe bursa de mărfuri de la Londra a crescut cu peste 30% în 2017 şi a atins cele mai mari cotaţii din 2012. Alro a consemnat un profit net de 317,6 milioane lei, de aproape cinci ori mai mare decât în anul precedent, rezultat influenţat pozitiv, printre altele, şi de o depreciere a monedei americane în faţa leului.

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO