Burse - Fonduri mutuale

Alte procese la SIF Oltenia

22.09.2008, 20:57 51

SIF Oltenia a anuntat ca a fost citata in alte 8 dosare inaintate de actionari ai sai care cer anularea hotararii prin care Dinel Staicu a fost reales in functia de presedinte al societatii de investitii financiare.
Societatile care cer anularea acestei hotarari sunt Carmen Vlaicu, Fimansat SA, Debrocons SA, Zorber Big SA, Cezar Rimar, firma Scop Line SA, Amirastar Trading, Delmato Grup, Alfaline SA, Altur Slatina, Comrimet SA, Sunco Prest SRL si Groval Trade, majoritatea fiind firme cu sediul in Galati. Recent, SIF Oltenia a anuntat ca a fost chemata in judecata de alte societati din Galati care cer anularea hotararii recent anchetata de CNVM.
Celelalte societati din Galati care au dat in judecata SIF Oltenia sunt Revan COM SA, Amicosotis SA, Epsomatic SA, Lineas Trade, Libron Consulting, Goros Consulting, Cibrosat SA, Ammattis SA si Mattera Com.
La respectiva intrunire de la SIF Oltenia, conducerea societatii a decis sa anuleze circa jumatate din voturi considerand ca respectivii actionari actioneaza in mod concertat cu Catalin Chelu. Adunarea actionarilor de la SIF Oltenia a facut obiectul unei anchete a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care a decis ca omul de afaceri detine in mod concertat peste 1% din capitalul SIF Oltenia si in consecinta, asa cum prevad reglementarile pietei, trebuie sa-si reduca cota in societate pana la aceasta limita, reprezentand circa 2% din capitalul SIF.
Institutia de reglementare a pietei de capital l-a amendat pe omul de afaceri Catalin Chelu cu 5.000 de lei pentru ca detine impreuna cu alte persoane si firme cu care actioneaza in mod concertat peste 1% din actiunile SIF Oltenia (SIF5) si recent l-a exclus de la conducerea SIF Moldova, dupa ce CNVM a respins decizia prin care fusese numit in functiile de presedinte si director general al societatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO