Burse - Fonduri mutuale

Amazon vrea să îşi spliteze acţiunile pentru prima dată de la boomul dot-com încoace

Amazon vrea să îşi spliteze acţiunile pentru prima...

Autor: Eduard Ivanovici

11.03.2022, 07:41 543

♦ Creştere de peste 4.500% în ultimele două decenii ♦ Splitarea acţiunilor ar facilita introducerea Amazon în indicele blue-chipurilor Dow Jones Industrial Average, care evită companiile cu un preţ per acţiune ridicat.

Gigantul american Amazon.com îşi va splita pentru prima dată acţiunile în peste 20 de ani, perioadă în care acţiunile au crescut cu peste 4.500%, potrivit MarketWatch.

Amazon şi-a anunţat planurile într-un document publicat la Securities and Exchange Commission (SEC – „ASF-ul american“), dezvăluind astfel că se aşteaptă la o splitare de 20 la 1 a acţiunilor, ca urmare a întâlnirii anuale a acţionarilor din 25 mai.

De la ultima splitare, efectuată în 1999, acţiunile Amazon s-au apreciat cu 4.579%, procent raportat la preţul de închidere din 9 martie 2022, informează Dow Jones Market Data. În prezent, preţul per unitate ajunge la aproximativ 2.800 de dolari şi, cel mai probabil, operaţiunea propriu-zisă de splitare va avea loc pe data de 3 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO