Burse - Fonduri mutuale

Americanii de la Vanguard, care au pe mână active cât de 25 de ori PIB-ul României pentru 50 de milioane de clienţi, au investiţii de 600 mil. lei la Banca Transilvania, 354 mil. lei la Hidroelectrica şi 350 mil. lei la OMV Petrom

Americanii de la Vanguard, care au pe mână active cât...

Autor: Liviu Popescu

22.10.2023, 16:35 11724

♦ Pe listă sunt şi Nuclearelectrica, One United, MedLife şi TeraPlast ♦ Cumpărări pe linie la cele şapte companii ♦ Cea mai mare deţinere din cele şapte companii care au Vanguard în acţionariat este la Banca Transilvania, respectiv 3,31% din capitalul social ♦ Administratorul a cumpărat acţiuni în ultima perioadă la fiecare din cele şapte companii, cea mai mare achiziţie fiind la Banca Transilvania (22 mil. lei), urmată de Petrom (11 mil. lei) şi Hidroelectrica (6,1 mil. lei)

Americanii de la Vanguard, administrator de investiţii cu active de 7.700 de miliarde de dolari, adică de 25 de ori peste Produsul Intern Brut (PIB) al României, fiind emitentul cu cele mai numeroase fonduri mutuale din lume, este prezent în acţionariatul a şapte companii listate la Bursa de Valori Bucureşti cu o investiţie totală de 1,5 miliarde de lei.

Această investiţie este realizată prin intermediul a doar câteva din cele aproximativ 450 de fonduri ale administratorului, precum cele care au expunere pe indicii FTSE, pieţe emergente, pieţe internaţionale.

Astfel, dintre cei 50 de milioane de clienţi ai Vanguard – care investesc în fondurile şi

ETF-urile companiei – sunt şi investitori care au expunere pe creditele, energia românească şi imobiliarele de lux din Bucureşti, arată datele agregate de ZF din platforma Bloomberg şi statisticile Vanguard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO