Burse - Fonduri mutuale

Analiştii se aşteaptă ca Petrom să raporteze în T2/2023 un rezultat de 1,4 mld. lei, fără a lua în calcul elemente speciale, precum taxele de solidaritate şi revizia de la Brazi

Analiştii se aşteaptă ca Petrom să raporteze în...

Autor: Liviu Popescu

21.07.2023, 07:30 2778

Taxa pe solidaritate pe anul trecut (1,5 mld. lei) plătită în iunie 2023 va fi reflectată în contul de profit şi pierdere din T2/2023 La fel şi taxa estimată de 380 mil. lei pentru T1, neplătită şi reflectată tot în T2.

Şapte analişti care au contribuit cu estimările la rezultatele financiare pe T2/2023 ale OMV Petrom (SNP) se aşteaptă ca unicul producător de gaze naturale şi petrol din România să raporteze un rezultat net, exclu­zând elementele speciale şi costul curent de achiziţie, de 1,42 mld. lei pentru aprilie, mai, iunie, potrivit medianei estimărilor publicate pe site-ul Petrom. Minimul indicat de analişti este de 1,2 mld. lei iar maxi­mul de 1,71 mld. lei. Anul acesta la categoria elemente speciale ale Petrom intră atât taxa pe solidaritate de anul trecut, de 1,5 mld. lei plătită în iunie 2023 şi reflectată în bilanţul pe T2/2023, cât şi taxa pentru T1, estimată la circa 380 mil. lei, neplătită şi reflectată în bilanţ pe fondul clarificării legislaţiei.

„În fiecare trimestru, înainte de publicarea rezultatelor financiare, departamentul Relaţia cu Investitorii al OMV Petrom colectează estimări de profit ale analiştilor care acoperă în prezent compania. Aceste estimări devin o referinţă pentru ceea ce aşteaptă piaţa de capital în privinţa rezultatelor OMV Petrom. Pentru trimestrul al doilea al anului 2023, şapte analişti au contribuit cu estimările lor“, menţionează Petrom în raportul publicat pe site-ul propriu pe 20 iulie. Compania îşi va publica rezultatele financiare pe 28 iulie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO