Burse - Fonduri mutuale

Analiştii Tradeville cred că titlurile Dafora Mediaş pot atinge 0,16 lei până la finele anului

Autor: Andrei Chirileasa

06.10.2010, 23:50 18

Analiştii firmei de brokeraj Tradeville consideră că acţiunilecompaniei de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR) suntsubevaluate, deşi au înregistrat o creştere de 33% de la începutulanului, superioară creşterii indicelui BET, de 11%.

"Cu informaţiile deţinute la acest moment considerăm că acţiuneaeste subevaluată faţă de companiile ce activează pe piaţa de forajdin Europa, existând potenţial de creştere pe Dafora", se aratăîntr-un raport al Tradeville. Analiştii firmei de brokeraj arată cătitlurile Dafora se tranzacţionează la un multiplu P/BV(preţacţiune raportat la capitalurile proprii pe acţiune) de 0,77, faţăde o medie a sectorului european de 1,1, având potenţialul săatingă un preţ de 0,16 lei până la finele anului, faţă de 0,136lei, cât era cotaţia de ieri de pe Bursă. Pe de altă parte, analizafluxurilor de numerar viitoare (discounted cash flow) indică ovaloare a acţiunii Dafora de circa 0,122 lei, sub preţul dinpiaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO