Burse - Fonduri mutuale

Angajaţii Aversa Bucureşti reiau astăzi producţia de pompe cu noul proprietar

Angajaţii Aversa Bucureşti reiau astăzi producţia de...

Autor: Adrian Cojocar

23.09.2013, 00:06 424
Blue Diamond Estate, firmă controlată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, care a preluat în urmă cu două săptămâni activele falimentarei Aversa Bucureşti, va lansa astăzi în producţie primele comenzi de pompe pentru centrala nuclear­electrică de la Cernavodă, cu o comandă în valoare de 0,9 milioane de lei, şi firma Suszi din Constanţa, pentru care are o comandă de patru pompe de tip condens în valoare de 2,5 milioane de lei.
 
„Mai avem şi alte comenzi însă acestea sunt cele mai importante deocamdată. Cei 216 salariaţi ai Aversa Bucureşti au fost transferaţi firmei Blue Diamond Estate care a preluat şi activele de producţie şi mâine (astăzi - n. red.) dăm drumul la producţie“, spune Michael Topolinski.
 
Aversa era una dintre cele mai importante companii de pe plan intern, deţinând mono­polul pe producţia de pompe submersibile în România, şi era furnizor pentru aproape toată industria şi agricultura românească. Compania a ajuns în faliment în 2012, după 20 de ani de management dezastruos sub controlul statului, iar activele societăţii, incluzând terenul de 10 hectare de la Obor, halele de producţie, utilajele, mărcile şi brevetele, inclusiv brandul Aversa, au fost vândute la licitaţie de către lichidatorul RVA, fiind adjudecate de firma Blue Diamond Estate pentru 17,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO