Burse - Fonduri mutuale

Antonio Oroian, Goldring: Clienţii ne-au întrebat de ce scade Bittnet după transferul pe piaţa principală. Cei care au acumulat înainte de transfer au marcat acum profituri

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

16.06.2020, 09:00 694

♦ De la transferul pe piaţa principală (3 iunie 2020) încoace, acţiunile Bittnet înregistrează o scădere de 16,5%.

Antonio Oroian, broker de acţiuni în cadrul societăţii de intermediere bursieră Goldring, spune că nu i se pare surprinzătoare evoluţia negativă a acţiu­nilor Bittnet Systems în urma transfe­rului pe piaţa principală a Bursei şi că cel mai probabil scăderea aceasta s-a datorat marcărilor de profit.

„Ca întrebări venite din partea cli­en­ţilor, multe s-au orientat către Bittnet. În urma transferului pe piaţa reglementată, acţiunile Bittnet au început să scadă destul de mult. Mulţi dintre investitori se aşteptau ca imediat după trecerea pe piaţa reglementată aces­tea să aibă parte de un raliu. Probabil era de aşteptat ca acţiunile să sufere o corecţie pentru că bănuiesc că cei care au acumulat înainte de transfer au marcat acum profituri. Nu mi se pare deloc surprinzătore evoluţia acţiunilor Bittnet. Am văzut că Bittnet este o companie de creştere, iar rezultatele nu au fost de natură să afecteze negativ preţul acţiunilor. Este posibil să se fi terminat perioada asta de marcări de profit, probabil că emitentul o să evolueze în ton cu piaţa“, spune Antonio Oroian.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO