Burse - Fonduri mutuale

Aproape 30.000 de români tranzacţionează activ la Bursa de la Bucureşti, adică circa 40% din totalul numărului de investitori. Spre comparaţie în urmă cu doi ani numărul investitorilor activi era de 16.000

Aproape 30.000 de români tranzacţionează activ la Bursa de la Bucureşti, adică circa 40% din totalul numărului de investitori. Spre comparaţie în urmă cu doi ani numărul investitorilor activi era de 16.000

Adrian Cojocar, director general adjunct, Patria AM: Dublarea numărului de investitori activi de pe Bursa de la Bucureşti în ultimii doi ani arată interesul în creştere al românilor pentru piaţa de capital şi pentru punerea la lucru a economiilor strânse în cursul timpului.

Autor: Liviu Popescu

05.12.2021, 09:32 4679

♦ ASF: Client activ – acel client pentru care este efectuată cel puţin o tranzacţie în ultimele 6 luni.

Circa 28.250 de investitori tranzacţionau activ la bursa de la Bucureşti la final de septembrie 2021, adică aceştia au realizat cel puţin o tranzacţie în ultimele şase luni, aşadar din martie, ceea ce potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar reprezintă circa 40% din numărul total de investitori, una din cele mai ridicate ponderi din ultimii ani.

Potrivit datelor transmise de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la solicitarea ZF, la septembrie 2021 „numărul cumulat al conturilor de clienţi activi ai SSIF a fost de 28.247. Un client poate deschide simultan con­turi la mai multe societăţi de servicii de investiţii financiare. Ce înseamnă client activ activ? „Client activ – acel client pentru care este efectuată cel puţin o tranzacţie în ultimele 6 luni“, potrivit ASF.

Pe de altă parte, nu­mărul total de inv­es­titori la sep­tem­brie 2021 era de 74.430 de investitori, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi lună din 2020, respectiv 13.000 de investitori, evoluţia fiind susţinută pe de-o parte de noile companii intrate la tranzacţionare iar de pe altă parte de randamentele substanţiale în contextul revenirii burselor şi într-un climat cu scumpiri accelerate.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO