Burse - Fonduri mutuale

Arctic Stream, companie din piaţa serviciilor IT&C, vrea să deruleze un plasament privat de acţiuni şi să se listeze la BVB în T3/2021. TradeVille, brokerul ales pentru intermediere

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi CEO al Arctic Stream: Intrarea pe Bursă îmi va permite, printr-un stock option plan, să-i fidelizez şi să-i motivez pe cei mai buni oameni din echipă, ca să ducem mai departe povestea de succes a Arctic Stream.

Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi CEO al Arctic Stream: Intrarea pe Bursă îmi va permite, printr-un stock option plan, să-i fidelizez şi să-i motivez pe cei mai buni oameni din echipă, ca să ducem mai departe povestea de succes a Arctic Stream.

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

24.05.2021, 11:00 2107

♦ TradeVille, brokerul ales pentru intermediere.

Arctic Stream, furnizor de servicii în domeniul tehnologiilor şi echipamentelor de comunicaţii, al centrelor de date şi al so­luţiilor soft­ware, inten­ţionează să listeze un pa­chet de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti în cel de-al treilea trimestru al anului 2021 în urma derulării unui plasament privat de acţiuni în perioada imediat ur­mătoare.

„Dorim să trecem la alt nivel de dezvoltare, prin accederea pe piaţa de capital, care va presu­pune o creştere accelerată, inclusiv prin achiziţia de companii de profil şi intrarea pe noi nişe de business. În acest sens, avem în vedere atragerea de finanţare de pe bursă, eventual prin măriri de capital social, în anii următori, pentru a fructifica oportunităţile de dezvoltare şi atragere a unor noi categorii de clienţi“, spune Dragoş Octavian Diaconu, fondator şi CEO al Artic Stream, pentru ZF.

Plasamentul privat şi operaţiunile necesare listării vor fi intermediate de TradeVille, cel mai mare broker de retail de la bursa românească.

„Spre deosebire de alţi emitenţi, în cazul nostru obiectivul principal al listării nu urmăreşte, într-o primă fază, satisfacerea unor nevoi de finanţare imediate, ci creşterea vizibilităţii şi credibilităţii companiei, ceea ce va contribui la atragerea de noi talente în echipă, în contextul cererii ridicate de forţă de muncă în domeniul IT. Activitatea noastră se bazează intensiv pe calitatea capitalului uman, iar reuşita proiectelor este strâns legată de expertiza fiecărui membru al echipei şi de cât de bine lucrăm împreună”, afirmă Dragoş Octavian Diaconu.

Arctic Stream a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 8 milioane de euro (peste 40 milioane de lei), în creştere cu peste 120% faţă de 2019, şi un profit net de peste 1,2 milioane de euro (peste 6 milioane lei), mai mare cu 200% faţă de 2019.

„Momentan, Arctic Stream este foarte bine capitalizată, iar profitul aferent anului 2020 a fost lăsat la dispoziţia companiei, pentru a putea valorifica şansele de expansiune a afacerii care vor apărea în actualul context favorabil al pieţei IT&C”, spune Diaconu.

Arctic Stream este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include evaluarea infrastructurii IT, consultanţa, proiectarea, reproiectarea, integrarea şi dezvoltarea infrastructurii de date şi de securitate IT, managementul de proiect, configurarea, implementarea şi migrarea de soluţii complexe, precum şi mentenanţa şi suportul operaţional post-implementare.

„În condiţiile unei creşteri de peste 22% a pieţei IT&C din România, anul trecut, toate previziunile arată că interesul pentru servicii precum cele oferite de Arctic Stream se va menţine ridicat şi pe viitor. Cererea de servicii pentru digitalizarea operaţiunilor şi automatizări este în creştere în România, la fel ca pe plan mondial, iar în prezent înregistrăm o creştere organică puternică şi, pentru susţinerea acestui proces, vizăm extinderea amplă a echipei”

Fondatorul companiei, Dragoş Octavian Diaconu, controlează compania cu 96,63% din numărul de acţiuni, în timp ce Vlad Mihu şi Daniel Valentin Teodorescu deţin fiecare 1,31% din capitalul social, iar Mihai Dumitru are o participaţie de 0,75%, potrivit datelor de pe platforma Confidas.ro.

„Voi rămâne în continuare puternic implicat în companie, atât din punct de vedere corporativ, cât şi operaţional, fiind deplin angajat şi pe viitor în dezvoltarea acesteia. Intrarea pe Bursă îmi va permite, printr-un stock option plan, să-i fidelizez şi să-i motivez pe cei mai buni oameni din echipă, ca să ducem mai departe povestea de succes a Arctic Stream”, explică Dragoş Octavian Diaconu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO