Burse - Fonduri mutuale

Aro-Palace cheamă acţionarii pentru a vota vânzarea hotelului Coroana-Postăvarul din Braşov la un preţ minim de 8,4 mil. euro. Compania vrea să distribuie dividende de 1,6 mil. euro

Aro-Palace cheamă acţionarii pentru a vota vânzarea...

Autor: Eduard Ivanovici

15.02.2023, 18:25 4497

Consiliul de Administraţie al Aro-Palace (simbol bursier ARO) a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pe 20 martie, dacă în care se va vota aprobarea scoaterii la vânzare a activului Hotel Coroana-Postăvarul, la un preţ minim de 8,4 milioane de euro, cât şi împuternicirea CA în vederea derulării negocierilor.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA), care va avea loc în aceeaşi zi, se va vota distribuirea sumei de 8,06 milioane de lei (1,6 milioane de euro) către acţionari, respectiv a unui dividend brut de 0,02 lei pe acţiune, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

În funcţie de preţul actual de tranzacţionare, randamentul dividendului ajunge la 5,7%.

Compania hotelieră a trecut pe profit de 350.000 de lei în primele nouă luni de anul trecut, de la o pierdere de 1,1 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2021. Veniturile au însumat 18,5 milioane de lei, cu 40% peste nivelul precedent.

Valoarea de piaţă a societăţii este de 140 de milioane de lei, după o depreciere de 8% a acţiunilor în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 41.000 de lei. Capitalul social este deţinut în proporţie de 85,7% de Transilvania Investments Alliance (TRANSI), urmat de SIF Muntenia (SIF4), cu 10,4%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO