Burse - Fonduri mutuale

AROBS lansează divizia AROBS Engineering în urma finalizării preluării liniei de business de la Enea AB din Suedia. Voicu Oprean, CEO: Pe termen mediu şi lung ne axăm pe creşterea businessului în nordul Americii şi vestul Europei, şi pe extinderea portofoliului de clienţi

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Autor: Cristina Bellu

03.08.2022, 10:30 521

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul AROBS, lansează divizia AROBS Engineering -înregistrată oficial ca AROBS Development & Engineering, în urma finalizării preluării liniei de business şi a echipei de Software Development Services de la Enea AB din Suedia, la începutul lunii iunie.

„AROBS Engineering înseamnă un mix de competenţe de embedded pentru parteneri din sectoare performante la nivel global – medical,  aerospaţial, maritim, industrial IoT, electronice, fintech, şi nu numai.(...) Pe termen mediu şi lung, obiectivele AROBS Engineering se axează pe creşterea businessului companiei pe nordul Americii şi pe vestul Europei, precum şi extinderea portofoliului de clienţi,” spune Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

În luna aprilie a acestui an, AROBS Transilvania Software a anunţat semnarea tranzacţiei prin care a preluat integral Enea Services Romania SRL şi, implicit linia de business şi echipa de dezvoltare de servicii software a Enea AB, formată din aproximativ 160 de specialişti în tehnologii embedded, împreună cu operaţiunile din SUA (contractorii locali şi clienţii).

AROBS Engineering va fi condusă de Marius Duţu, cel care a ocupat poziţia de CEO şi înainte de preluarea companiei de către AROBS, împreună cu ceilalţi membri ai echipei de management.

„Progresul tehnologic nu ia niciodată pauză şi din acest motiv este important ca nici noi să nu ne oprim niciodată şi să ne dezvoltăm şi adaptăm în permanenţă serviciile şi soluţiile software celor mai recente cerinţe din toate sectoarele economice,” spune Marius Duţu, CEO al AROBS Engineering.

Arobs Transilvania Software a încheiat în aprilie un contract de 18 mil. euro pentru preluarea Enea Software Development Software Services (Enea Services Romania SRL), filială deţinută de suedezii de Enea Software AB.

Pentru realizarea tranzacţiei, Arobs a utilizat o parte din capitalul atras de la investitorii în timpul plasamentului privat pentru acţiunile sale, care a avut loc în luna octombrie 2021, precum şi finanţare bancară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO