Burse - Fonduri mutuale

AROBS lansează divizia poloneză a companiei după preluarea producătorului de software Syderal Polska din Gdansk

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Autor: Cristina Bellu

22.06.2023, 09:41 733

Grupul de IT AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, lansează divizia AROBS Polska în urma finalizării procesului de preluare a unei participaţii majoritare de 94% în Syderal Polska, producător de software din Gdansk, cu afaceri de 1 milion euro în 2022, conform unui comunicat. 

Noua divizie are o echipă de peste 30 de specialişti în dezvoltarea de produse şi tehnologii pentru aplicaţii prin satelit pentru comunicare cuantică şi optică, stocare şi procesare de date, mecanisme prin satelit şi instrumente de control.

Compania poloneză va continua să lucreze în cadrul unor proiecte şi produse pentru Agenţia Spaţială Europeană (ESA) şi pieţele aerospaţiale comerciale. În plus, integrarea în grupul AROBS aduce noi oportunităţi pentru aceasta de a participa la proiecte mai complexe pe piaţa europeană, împreună cu AROBS Engineering, care este de asemenea specializată în sectorul aerospaţial, spun oficialii AROBS. 

„Integrarea afacerii şi comunităţii Syderal Polska în cadrul grupului şi lansarea acesteia sub numele de AROBS Polska reprezintă un pas semnificativ în strategia noastră de dezvoltare pe termen mediu şi lung“, explică Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS. 

„Avem în vedere continuarea investiţiilor în compania noastră poloneză şi creşterea AROBS Polska pentru a deveni una dintre cele mai reprezentative companii de tehnologie aerospaţială din Polonia şi, împreună cu AROBS Engineering, setarea AROBS ca partener de referinţă pentru întreaga industrie spaţială europeană şi nu numai.“ 

În februarie, AROBS a anunţat semnarea tranzacţiei pentru a achiziţiona participaţia majoritară în Syderal Polska, o mutare strategică pentru compania de tehnologie românească, pe de o parte prin intrarea pe o nouă piaţă, iar pe de altă parte, prin consolidarea expertizei de business în tehnologia aerospaţială. 

Managementul AROBS Polska va continua să fie asigurat de Michal Drogosz, actualul CEO, care este şi acţionar al companiei cu o participaţie de 6%. 

„Schimbarea numelui în AROBS Polska este un pas firesc care contribuie la consolidarea imaginii întregului brand AROBS pe piaţa tehnologiei spaţiale. Din perspectiva companiei noastre, este un semnal important pentru partenerii actuali şi viitori că AROBS Polska face parte dintr-un grup mare şi stabil axat pe tehnologie, a cărui cheie a succesului a fost construirea încrederii şi cooperării pe termen lung cu clienţii săi“, spune Michal Drogosz, CEO al AROBS Polska. 

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 837 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO