Burse - Fonduri mutuale

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de IT de la BVB, anunţă că a finalizat operaţiunea de reducere a capitalului social şi se pregăteşte de listarea pe Piaţa Principală, posibil în septembrie

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Autor: Cristina Bellu

14.07.2023, 09:55 4857

AROBS Transilvania Software (simbol bursier: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată pe Bursa de Valori Bucureşti, anunţă că a finalizat operaţiunea de reducere a capitalului social până la valoarea de 87,1 mil. lei, acesta fiind împărţit în 871.293.609 acţiuni.

Reducerea capitalului social are loc ca urmare a anularii a 40.101.379 de acţiuni de trezorerie. Aceste acţiuni au fost achiziţionate de companie înainte de plasamentul privat şi listarea companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la sfârşitul anului 2021, spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, acţiunile urmau să fie utilizate în cadrul programului de Stock Option Plan (SOP) pentru angajaţii AROBS.

Deoarece acestea nu au fost distribuite în termen de 12 luni de la data achiziţiei, anularea lor a fost necesară în conformitate cu legea aplicabilă. Astfel, în urma acestei operaţiuni, fiecare acţionar AROBS va deţine cu 4,6% mai mult din capitalul social al companiei.

„În perioada următoare, ne vom axa pe finalizarea şi publicarea situaţiilor financiare auditate conform IFRS pentru anii 2021 şi 2022, precum şi finalizarea prospectului, ambele activităţi fiind programate pentru această lună. Astfel, avem în vedere ca până în septembrie, să oferim acţionarilor noştri oportunitatea de a tranzacţiona acţiuni AROBS pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti,” spune Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

În urma finalizării operaţiunii de reducere, capitalul social al companiei a scăzut cu 4,4%.

Capitalizarea de piaţă a AROBS este de 882 de milioane de lei, iar de la începutul anului acţiunile companiei s-au apreciat cu 19,07%.

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din decembrie 2021.

La începutul acestei luni, tot în vederea transferului pe Piaţa Principală a BVB, AROBS a anunţat achiziţionarea în integralitate a AROBS Pannonia din Budapest, Ungaria, specializată în managementul flotei şi dezvoltarea de software la comandă.

AROBS Pannonia Software are în prezent mai mult de 20 specialişti şi, de la debutul activităţii sale din 2011, echipa a deservit peste 1.000 de clienţi din Ungaria, pe specializarea de management de flotă. Rezultatele financiare ale companiei vor fi incluse în situaţiile financiare consolidate ale AROBS Transilvania Software începând cu T3 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO