Burse - Fonduri mutuale

Ascendia trece pe profit în 2021. Marţi după-amiază acţiunile aveau plus 5%. CEO: În maximum trei ani vrem să listăm compania pe piaţa principală

Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia

Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia

Autor: Cristina Bellu

08.02.2022, 11:49 558

Dezvoltatorul local de software şi conţinut digital pentru industria e-learning Ascendia, prezent la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ASC, a încheiat 2021 cu afaceri de 4,5 mil. lei, echivalentul unei creşteri de peste 370% an/an, în timp ce veniturile totale raportate au atins 6,2 mil. lei, plus 106% comparativ cu 2020.

Totodată, compania a reuşit performanţa unui profit net de 2,2 mil. lei faţă de pierderea de 751.186 lei înregistrată în 2020.

“În 2021 ne-am concentrat pe comercializarea produselor şi serviciilor proprii, dublate de investiţii pentru dezvoltarea şi extinderea lor. Activitatea companiei a fost susţinută de divizia de e-learning pentru companii, unde avem platforma Coffee Learning Management System şi oferim cursuri e-learning (servicii de dezvoltare şi cursuri “off the shelf” – produsul eJourneys), precum şi de LIVRESQ, unealta pentru dezvoltarea de cursuri e-learning şi nu numai. Toate produsele proprii ne-au adus venituri semnificative, în creştere importantă faţă de 2020”, explică Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia.

Pentru anul în curs, oficialii Ascendia estimează venituri totale de 20 mil. lei şi profit de peste 8 milioane lei.

“Acest BVC, deşi poate părea optimist, se bazează în proporţie de peste 75% pe contracte deja semnate, prin urmare apreciem că şansele de realizare şi chiar depăşire sunt excelente”, adaugă Cosmin Mălureanu.

El apreciază că Ascendia poate evolua într-o companie puternică atât pe plan local cât şi extern, o companie care în următorii trei ani ar putea ajunge să fie listată pe piaţa principală a BVB.

“Consider că Ascendia a ajuns într-un punct foarte important, cel mai bun de până acum, din care va evolua frumos, într-o companie puternică, cu prezenţă importantă atît în ţară cât şi peste hotare, o companie pe care o dorim listată în maximum trei ani pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti”, încheie Cosmin Mălureanu.

Ascendia este controlată în proporţie de 62,8% de Cosmin Mălureanu, în timp ce Alex Mălureanu deţine 22,2% din capitalul social.

Acţiunile ASC înregistrează o creştere de 8,15% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 183.281 lei, arată datele BVB.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO