Burse - Fonduri mutuale

ASF a aprobat preluarea Romcab de către acţionarul majoritar Sadalbari. Pachetul vizat, 11,5 mil. lei

ASF a aprobat preluarea Romcab de către acţionarul...

Autor: Tibi Oprea

10.11.2021, 18:33 1232

Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB) a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat documentul de ofertă publică obligatorie iniţiată de societatea Sadalbari SRL, acţionar cu 69% din capitalul social al producătorului de cabluri cu fibră optică.

Numărul de acţiuni care fac obiectul ofertei este de 2,9 milioane de acţiuni MCAB, reprezentând aproape 31% din capitalul social al companiei, cu o valoare nominală de 2,5 lei pe unitate şi un preţ de achiziţie de 3,9572 de lei, cu aproximativ 77% mai mic faţă de cel din piaţă.

La preţul de cumpărare, valoarea pachetului vizat s-ar ridica la 11,5 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Perioada de derulare a ofertei este 17 noiembrie-2 decembrie 2021, iar intermediarul ofertei este Goldring.

Miercuri acţiunile MCAB au fost suspendate de la tranzacţionare la ora 11.56 şi au reluat tranzacţionarea la 16.10 ca urmare a publicării deciziei ASF.

În martie 2021, Romcab a anunţat că ASF a emis un raport prin care a transmis către acţionarul majoritar Sadalbari, respectiv Motoplus Paneuro o adresă prin care se solicită lansarea unei oferte publice obligatorii, în baza art. 37 alin (1) din Legea nr. 24/2007, nu mai târziu de două luni de la data reluării la tranzacţionare a acţiunilor, respectiv de la data de 04 martie 2021.

“O persoană care, ca urmare a achiziţiilor sale sau ale persoanelor cu care acţionează în mod concertat, deţine valori mobiliare emise de un emitent care, adăugate la deţinerile sale anterioare sau ale persoanelor cu care acţionează concertat îi conferă acestuia, direct sau indirect, mai mult de 33% din drepturile de vot asupra emitentului este obligată să lanseze o ofertă publică adresată tuturor deţinătorilor de valori mobiliare, la un preţ echitabil şi având ca obiect toate deţinerile acestora, cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de două luni de la momentul atingerii respectivei deţineri”, este respectivul articol.

Romcab este controlată în proporţie de 69% de Sadalbari SRL din Tg. Mureş, companie care potrivit platformei Confidas.ro este controlată în proporţie de 91,8% de Motoplus Paneuro SRL, care la rândul ei este controlată în proporţie de 99,7% de Ţârcă Ioana Roxana, asociat sau acţionar majoritar al mai multor firme, în principal din sectorul auto.

Romcab se află în insolvenţă şi este reprezentată în mod legal prin administratorul special Zoltan Prosszer, iar RTZ & Partners SPRL este administratorul judiciar.

Compania are 77,4 mil. lei capitalizare, în contextul în care de la începutul anului acţiunile MCAB s-au apreciat cu 323%, adică şi-au multiplicat valoarea de peste patru ori, pe fondul unor tranzacţii de 19,5 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO