Burse - Fonduri mutuale

​ASF sancţionează 99 de firme de pe RASDAQ pentru că nu au trimis rapoartele financiare pe 2013

​ASF sancţionează 99 de firme de pe RASDAQ pentru că...

Autor: Ioana Tudor

09.10.2014, 18:24 321

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat cu avertisment 99 de societăţi comerciale listate pe piaţa RASDAQ pentru că nu au transmis către ASF şi bursa de la Bucureşti rapoartele anuale aferente exerciţiului financiar 2013.

Societăţile sancţionate au obligaţia de a transmite către ASF şi operatorul de piaţă rapoartele aferente exerciţiului financiar 2013 în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a deciziei de sancţionare.

„În cazul nerespectării prevederilor mai sus amintite vor fi aplicate măsuri sancţionatorii în conformitate cu prevederile Legii 297/2004 privind piaţa de capital cu modificările şi completările ulterioare”, potrivit unei decizii ASF.

Pe secţiunea RASDAQ, care nu este nici piaţă reglementată, nici sistem alternativ de tranzacţionare, se tranzacţionează în prezent acţiunile a peste 900 de companii cu o valoare de piaţă de 7,5 miliarde de lei.

Un proiect de lege adoptat recent de Parlament şi trimis spre promulgare preşedintelui României clarifică statutul acestei pieţe şi prevede că în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a actului normativ piaţa RASDAQ îşi încetează activitatea, iar firmele listate trebuie să aleagă dacă se mută pe piaţa reglementată a bursei sau pe un sistem alternativ de tranzacţionare, sau dacă se delistează.

Consiliile de administraţie ale companiilor de pe RASDAQ vor avea termen 120 de zile de la intrarea în vigoare a legii pentru a convoca şi efectua demersurile necesare pentru desfăşurarea adunărilor generale ale acţionarilor care să ia o decizie privind viitorul acestora pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO