• Leu / EUR4.7786
  • Leu / GBP5.7198
  • Leu / USD4.2746
Burse - Fonduri mutuale

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă are doi membri noi în conducere, Valentina Dinu de la Nuclearelectrica şi Adrian Şuţa de la Transelectrica

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă are doi membri noi în conducere, Valentina Dinu de la Nuclearelectrica şi Adrian Şuţa de la Transelectrica

Autor: Roxana Rosu

26.06.2019, 11:56 352

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), dedicată celor mai bune practici în relaţia cu investitorii, a numit doi membri noi în Consiliul Director, Valentina Dinu, Coordonator al Departamentului de Comunicare şi Relaţii cu Investitorii în cadrul Nuclearelectrica, şi Adrian Şuţa, Ofiţer Relaţia cu Investitorii în cadrul Transelectrica. 

Din Consiliul Director al ARIR mai fac parte Daniela Şerban, Adrian Tănase, Ioana Bîrsu şi Tony Romani.

”Înfiinţarea unei Asociaţii pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă era un pas necesar în contextul creşterii vizibiltăţii pieţei de capital din România şi am susţinut acest proiect încă de la început. Consider că funcţia de comunicare cu investitorii a început să fie înţeleasă, şi în România, ca fiind strategică şi, astfel nevoia de a construi o platforma pentru profesioniştii din acest domeniu.”, a declarat Valentina Dinu, Nuclearelectrica.

Ea este responsabilă de comunicarea integrată a Nuclearelectrica cu toate categoriile de stakeholderi, inclusiv de poziţionarea companiei pe piaţa de capital din perspectiva asigurării funcţiei strategice de relaţii cu investitorii. Valentina Dinu lucrează în cadrul Nuclearelectrica din anul 2009, după ce activase anterior în sistemul universitar şi presă, în domeniul comunicării şi managementului de proiect.

”ARIR este o prezenţă nouă şi necesară în angrenajul pieţei de capital din România. Asociaţia a început să promoveze o deschidere mai mare a emitenţilor către investitori, susţine implementarea de reguli şi mecanisme eficiente de bună guvernanţă care să ofere informaţiile relevante pentru deciziile de investiţii. Am convingerea că ARIR va avea un aport important la dezvoltarea pieţei de capital autohtone.”, a spus Adrian Şuţa, Transelectrica.

El  este Ofiţer Relaţia cu Investitorii în cadrul Transelectrica, monopolul de transport al energiei electrice din România, companie inclusă în principalii indici BVB. De profesie economist şi cu o experienţă de peste 15 ani în cadrul companiei şi peste 5 ani în relaţia cu investitorii, Adrian Şuţa a deţinut diverse poziţii în arii precum planificare financiară, raportare financiară, relaţia cu investitorii şi agenţiile de rating de credit, relaţia cu agenţia naţională de reglementare în energie.

ARIR a fost înfiinţată în Noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi.

 
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7786
Diferență: -0,0105
Ieri: 4.7791
Azi: 4.2746
Diferență: -0,4309
Ieri: 4.2931
Azi: 5.7198
Diferență: 0,9584
Ieri: 5.6655
Azi: 4.3448
Diferență: -0,5835
Ieri: 4.3703