Burse - Fonduri mutuale

Asociaţia Salariaţilor care controla Napochim Cluj-Napoca s-a desfinţat. Pe mâinile cui rămâne compania?

Autor: Adrian Cojocar

15.01.2012, 16:52 984

Cornel-Cristian Porumb, directorul general şi preşedinte al producătorului de mase plastice Napochim Cluj-Napoca (NACH) a anunţat printr-un comunicat emis pe bursă că Asociaţia Salariaţilor companiei (PAS) a fost radiată din Registrul persoanelor juridice al Judecătoriei Cluj - Napoca.

Cornel-Cristian Porumb era până recent şi preşedintele Asociaţiei PAS din cadrul Napochim, care deţinea pachetul de control al societăţii, respectiv 51% din acţiunile producătorului de mase plastice.

În urma desfinţării Asociaţiei, acţiunile deţinute de aceasta urmează să fie repartizate către membrii Asociaţiei.

Deocamdată structura deţinerilor nu este cunoscută, acest lucru urmând să fie făcut public în perioada imediat următoare.

Firma de intermediere Broker Cluj (BRK) a intrat în acţionariatul Napochim Cluj în 2007, an în care 6,46% din acţiuni, iar ulterior şi-a majorat participaţia în companie ajungând în prezent să deţină 14,6% din acţiuni.

Broker Cluj era până la desfinţarea PAS-ului Napochim şi singurul acţionar minoritar care deţinea o participaţie semnificativă, de peste 5%, din companie.

Din anul 2006 afacerile producătorului de mase plastice s-au aflat în scădere, coborând de la 15 mil. lei la 8,3 mil. lei în 2010.

În primele nouă luni ale anului trecut afacerile Napochim s-au diminuat cu încă 18,8%, până la 5,7 mil. lei (1,3 mil. euro).

Totodată compania a trecut pe pierderi anul acesta, la finele lunii iunie Napochim înregistrând un rezultat negativ de 1,25 mil. lei.

Desfinţarea Asociaţiei Pas ar putea determina unii dintre acţionari să-şi vândă titlurile în companie pe piaţa RASDAQ, unde compania este cotată, fapt ce ar putea schimba semnificativ structura acţionariatului Napochim şi o face mai susceptibilă de a fi ţinta unei preluări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO