Burse - Fonduri mutuale

Balázs Gyutai, business line manager, Loxon Solutions: Tranziţia către IFRS 9 este o activitate extrem de complicată şi există o provocare majoră cu privire la cererile de implementare şi furnizare în IT

ZF/Loxon: The IFRS 9 challenge. Will you be ready by 2023?

Balázs Gyutai, business line manager, Loxon Solutions:...

Autor: Eduard Ivanovici

31.03.2022, 12:47 58

Invitat în timpul webinarului „ZF/Loxon: The IFRS 9 Challenge. Will you be ready by 2023?”, Balázs Gyutai, business line manager al  Loxon Solutions, subsidiara grupului ungar cu acelaşi nume, specializat în furnizarea de softuri bancare, a detaliat pe baza principiilor IFRS 9 (international financial reporting standards).

„Tranziţia către IFRS 9 reprezintă o activitate extrem de complicată, care implică pregătirea declaraţiilor financiare IFRS 9, schimbarea anterioarelor standarde contabile şi abordărilor de clasificare şi măsurare a riscului creditelor, cât şi includerea unor ajustări la nivel macroeconomic. De asemenea, există o provocare majoră dacă vorbim de cererile de implementare şi furnizare în IT. Considerăm că avem de-a face cu un peisaj complex.”

 

Alte afirmaţii:

 
  • În ceea ce priveşte schimbarea factorilor macroeconomici, cred că (soluţiile de tip „glass box” – n.r.) reprezintă unul dintre principalele avantaje care îţi permit să ai o soluţie flexibilă şi să reacţionezi la condiţiile schimbătoare ale pieţei şi la schimbările din portofoliu.
 
  • În ceea ce priveşte serviciile livrate (...) trebuie să vorbim în primul rând de abilitatea de a avea toate informaţiile necesare în sistem, informaţii despre clienţi, cash flow etc.
 
  • Cu privire la nucleul sistemului, primul aspect face referire la funcţiile de contabilitate IFRS 9 pe care le putem oferi, inclusiv modele de business şi teste SPPI (solely payments of principal and interest - n.r.).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO