Burse - Fonduri mutuale

Banca Centrală Europeană recomandă băncilor din zona euro să amâne plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni. ING scade cu 9% la bursa de la Amsterdam, Deutsche Bank cu 7% la Frankfurt, Societe Generale, iar UniCredit cu câte 6%

Banca Centrală Europeană recomandă băncilor din zona...

Autor: Liviu Popescu

30.03.2020, 12:06 647

Banca Centrală Europeană a recomandat vineri băncilor din zona euro să amâne plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni până la cel mai devreme la începutul lunii octombrie din 2020, iar în schimb să folosească capitalul pentru a diminua pierderile şi pentru a îşi îmbunătăţi capacitatea de a acorda împrumuturi, scrie Financial Times.

Prima reacţie a investitorilor a fost negativeă astfel că luni dimineaţă acţiunile celor mai mari bănci din zona euro, precum ING, UniCredit, Deutsche Bank se tranzacţionează în scădere la bursă.

De altfel agenţia de presă Thomson Reuters notează luni dimineaţă că ING a transmis că va suspenda orice plată a dividendelor până pe 1 octombrie, având în vedere răspândirea coronavirsului.

Astfel acţiunile ING se tranzacţionează în scădere cu 9% la bursa de la Frankfurt. Scăderi înregistrează şi alte bănci din zona euro, precum Deutsche Bank (7% la Frankfurt), Societe Generale (6%), UniCredit (6%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO