Banca Transilvania ajunge cel mai ieftin emitent din indicele BET la doar o săptămână după ce a anunţat semnarea achiziţiei Bancpost

4 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

♦ La preţurile de tranzacţionare din 29 noiembrie, indicele PER al băncii de la Cluj era de 6,96, cel mai scăzut din prima ligă bursieră.

Banca Transilvania (TLV) a închis luna noiembrie la un nivel al indicelui PER, cel mai utilizat indice pentru a calcula eficienţa plasamentului într-o acţiune, la 6,96, cel mai mic din rândul celor 13 companii ale indicelui de referinţă BET, potrivit calculelor companiei de brokeraj IFB Finwest.

Spre comparaţie, pe locul doi se poziţionează compania Transgaz, cu un nivel al PER de 7.

La doar o săptămână după ce a anunţat semnarea achiziţiei Bancpost, un alt jucător bancar de top 10, Banca Transilvania ajunge astfel cel mai ieftin emitent din BET în funcţie de rezultatele raportate în ultimele 12 luni. Spre comparaţie, la finele pri­mului semestru, banca de la Cluj era pe locul patru în BET cu un nivel al PER de 8,5. Banca de la Cluj are un EPS (profit net pe acţiune) de 0,31 lei, iar miercuri acţiunile TLV au închis la 2,165 lei. De aici rezultă un nivel al PER de 6,96. Profitul pe acţiune reprezintă raportul dintre profitul net şi numărul de acţiuni ale emitentului. La ultima şedinţă de tranzacţionare din no­iembrie, cea de miercuri, acţiunile TLV se tranzacţionau la 2,165 lei, în scădere cu 0,7% faţă de şedinţa precedentă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2017

 
Cuvinte cheie:
bet
, transilvania
, banca transilvania
, achizitie
, anunt
, bancpost
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide