Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania ar putea răscumpăra 0,84% din acţiuni

Banca Transilvania ar putea răscumpăra 0,84% din acţiuni

Autor: Stefan Musgociu

11.04.2012, 00:04 891

SIF Moldova (SIF2), acţionar sem­ni­ficativ al Băncii Transilvania (TLV), pro­pune celorlalţi acţionari ai băncii răs­cum­părarea a 0,84% din acţiuni, pachet eva­luat la 16,8 mil. lei (3,8 mil. euro) în func­ţie de cel mai recent preţ de la Bursă.

Acţiunile răscum­pă­rate ar urma să fie distribuite angajaţilor în cadrul unui program de fi­delizare pe o perioadă de cel puţin trei ani, potrivit unei completări aduse adu­nării generale a acţio­na­rilor Băncii Tran­sil­va­nia, pro­gramată pentru 27 apri­lie.

Dacă propunerea va fi ac­ceptată, Banca Transil­va­nia va răscum­pă­ra ti­tlu­ri­le la preţuri între 1 leu/ac­ţiune şi 2 lei/ ac­ţiune. Titlurile ar urma să fie răs­cum­părate în termen de 18 luni de la pu­bli­carea deciziei AGA în Monitorul Oficial.

Banca are în derulare în prezent un pro­gram similar de răscumpărare, în care este vizat un pachet de 0,95% din titluri. Programul a fost aprobat în aprilie 2011 şi acţiunile respective vor fi utilizate tot în cadrul unui program de fidelizare a anagajaţilor. De la înce­putul anului, Banca Transilvania a răs­cumpă­rat acţiuni în valoare de peste 7 mil. lei.

În AGA programată pentru 27 apri­lie, acţio­na­rii vor dis­cu­ta şi pro­pu­ne­ri­le Con­si­liului de Ad­mi­nis­traţie al Băn­cii Tran­sil­vania de majo­ra­re a ca­pi­talului social cu 129,3 mil. lei, la 1,903 mld. lei, prin capi­taliza­rea unor re­zerve, pre­cum şi o emi­siu­ne de obli­gaţiuni con­ver­tibile de 30 mil. euro. Prin­cipalii acţionari ai Băncii Tran­sil­va­nia sunt BERD, cu 14,6% din acţiuni, Bank of Cyprus, cu 9,6%, Horia Ciorcilă, pre­şedintele CA, cu aproape 5%, şi SIF Mol­dova, SIF Banat-Crişana şi SIF Ol­te­nia, fiecare cu câte circa 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO