Banca Transilvania vs BRD: banca din Cluj este mai scumpă, dar a crescut mai repede de la începutul anului

7 mar 2018 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), cele mai lichide de la bursa ro­mâ­nească, se tranzacţionează la va­loarea 9 a indicatorului PER (price ear­ning ratio), cel mai utilizat indicator pentru a caracteriza eficienţa plasa­mentului în acţiuni, faţă de 6,9 cât au acţiunile BRD, potrivit calculelor ZF pe baza preţurilor de închidere din 5 martie. 

De la începutul anului 2018 acţiunile băncii de la Cluj au urcat cu 14,3% pe un rulaj de 525 mil. lei, în timp ce cotaţia BVB a crescut cu 8,2% pe un rulaj la jumătate faţă de cel al Băncii Transil­vania. Indicatorul PER se calculează ca raport între cotaţia bursieră şi profitul pe acţiune şi poate fi interpretat ca durata de recuperare în ani a investiţiei într-o acţiune din profitul raportat de emitent. Analiştii recomandă ca în cazul calculelor valorii PER, acestea să fie fă­cute la companii din acelaşi domeniu de activitate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2018

 
Cuvinte cheie:
banca
, brd
, transilvania
, cluj
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide