Burse - Fonduri mutuale

Bancherii cuprului investesc 10 mil. euro la Cord Buzau

08.08.2008, 19:46 30

Cord Buzau (CORZ), producatorul autohton de cord metalic, sarme si cabluri, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o crestere a cifrei de afaceri cu 86% fata de 2007, atingand nivelul de 10,7 mil. lei (3 mil. euro).
Cresterea cifrei de afaceri vine la un an dupa ce pachetul majoritar al companiei a fost preluat de catre Nordexo Manufacturing, holding detinut de catre oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea, care controleaza si producatorul de cupru Cuprom.
"Pentru sfarsitul acestui an estimam ca cifra de afaceri sa depaseasca pragul de 6 mil. de euro, iar cel mai tarziu, in 2010, speram ca cifra de afaceri sa ajunga in jurul valorii de 20 de mil. de euro", a declarat presedintele Cord, Marius Neagu.
In primul an de la preluarea companiei, investitiile s-au ridicat la aproximativ 500.000 de euro, in prezent Cord Buzau producand in prezent la capacitate maxima.
"Vom suplimenta capacitatea de productie printr-o investitie de 10 mil. de euro, prin care urmeaza sa retehnologizam compania in proportie de 90%. Alte 3 mil. vor fi investite in modernizarea spatiilor de productie", a adaugat Neagu.
In urma retehnologizarii Neagu estimeaza o crestere de sase ori a capacitatii de productie, pana la nivelul de 1.500 de tone pe luna.
"Minim 90% din intreaga productie de sarma de furtun va fi destinata catre export, cererea de pe piata europeana nefiind inca satisfacuta. Pentru inceput estimam o capacitate de productie de aproximativ 15.000 de tone pe an", a continuat Neagu. In prezent piata de profil din Europa se ridica la nivelul de 225 de mil. de euro, iar pentru anul viitor se estimeaza o crestere a acesteia de cel putin 10%.
Pentru prima jumatate a anului, compania a raportat un profit net de 420.000 de lei (121.000 de euro), in timp ce pentru sfarsitul acestui an, conducerea companiei estimeaza un profit net de 1 mil. de lei (aproximativ 300.000 de euro), ceea ce ar reprezenta o crestere a profitului fata de 2007 de 400%. Compania este listata pe RASDAQ si are o capitalizare de 5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO