Burse - Fonduri mutuale

Barilul de petrol atinge preţul maxim al ultimilor patru ani. În ultimele 12 luni are plus 46%

Barilul de petrol atinge preţul maxim al ultimilor patru...

Autor: Dan Grigore Ivan

26.09.2018, 00:03 442

Şi la Bucureşti s-a simţit aprecierea puternică a petrolului. OMV Petrom (SNP), cel mai valoros emitent local, a crescut cu 27% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 610 mil. lei.

Preţul petrolului a atins marţi maximul ultimilor patru ani, pe fondul sancţiunilor americane împotriva Iranului, a căror intrare în vigoare se apropie, precum şi ca urmare a reţinerilor OPEC şi ale Rusiei de a majora producţia, transmite agenţia de presă Thomson Reuters.

Avansul din ultima vreme al pieţelor de capital consacrate s-a suprapus şi cu o creştere importantă a petrolului, reuşind să cucerească un prag de care se despărţise în 2014, în contextul în care marii producători au convenit să nu mărească cantitatea oferită pieţei. 

Petrolul afişează de la începutul acestui an un avans de 28,65%, în timp ce în ultimul an aprecierea este de 45,68%. 

Săptămâna trecută, Petrom a crescut cu aproximativ 11%, însă mai mult pe fondul unor aspecte interne, în principal cele legate de legea offshore, ce va fi suspusă votului Camerei Deputaţilor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO