Burse - Fonduri mutuale

Bătălia pentru cea mai tranzacţionată companie în luna septembrie: Petrom şi Banca Transilvania au cele mai mari şanse

Bătălia pentru cea mai tranzacţionată companie în...

Autor: Dan Grigore Ivan

28.09.2018, 00:00 294

La capătul şedinţei de tranzacţionare de astăzi se va decide care este cea mai tranzacţionată companie a primei luni de toamnă. Cu o zi înainte, pe primul loc se plasează OMV Petrom, cu tranzacţii de 154,5 mil. lei, pe locul al doilea poziţionându-se Banca Transilvania, la o distanţă de mai puţin de 0,5 mil. lei.

Petrom are şansa să prindă primul loc în condiţiile în care doar săptămâna trecută acţiunile SNP au urcat cu aproape 11%, pe fondul schimbărilor din cadrul legii offshore, ce urmează a fi votată în Camera Deputaţilor. Astfel, valoarea de piaţă a OMV Petrom a trecut pentru a doua oară în acest an de 20 mld. lei (4,35 mld. euro), consolidându-şi poziţia de cel mai valoros emitent local de pe piaţa locală de capital.

BRD este în prezent pe poziţia a treia, cu tranzcaţii de 126,11 mil. lei în ultima lună, cu 6 mil. lei mai mult decât Fondul Proprietatea. BRD a surclasat la nivelul anului Fondul Proprietatea, urcând pe locul al doilea la capitolul tranzacţiilor de la Bucureşti. Singurul emitent ce se plasează în topul celor mai tranzacţionaţi zece emitenţi locali şi nu face parte din indicele BET este SIF Oltenia, ocupantul poziţiei a zecea, cu tranzacţii de 15,21 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO