Burse - Fonduri mutuale

Bento, contract de 32 mil. lei cu DEER pentru automatizarea serviciilor de teren şi managementul forţei de muncă

Vlad Bodea, cofondator Bento şi Radu Scarlat, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bento

Vlad Bodea, cofondator Bento şi Radu Scarlat, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bento

Autor: Cristina Bellu

08.03.2023, 09:50 1052

Compania antreprenorială românească Bento - Intellectually Curious (simbol bursier BENTO), listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi cloud, anunţă semnarea unui contract în valoare de 32 de milioane de lei, pentru implementarea soluţiei software proprii Bento Field Service Management (Bento FSM), în urma câştigării unei proceduri de achiziţie publică derulată de Distribuţie Energie Electrică România (DEER), DEER, cel mai mare distribuitor de energie din România, parte a grupului Electrica. 

„Investiţiile susţinute de-a lungul timpului în produsele noastre proprii, precum Bento FSM şi Bento MDM, încep să producă din ce în ce mai multe rezultate, fiind implementate de un număr tot mai mare de companii de renume ce implementează strategii de digitalizare a proceselor de business, având un impact pozitiv asupra dezvoltării unor industrii esenţiale”, spune Radu Scarlat, preşedintele consiliului de administraţie al Bento. 

Compania a câştigat procedura de achiziţie publică în calitate de lider al unei asocieri, alături de EY România (Ernst & Young România).

În cadrul proiectului, Bento va livra o soluţie IT complexă, compusă din hardware şi software şi va executa servicii conexe. Soluţia pe care Bento urmează să o implementeze vizează automatizarea serviciilor de teren şi managementul forţei de muncă din cadrul DEER. 

Platforma IT care va fi implementată în cadrul acestui proiect se bazează pe produsele software proprii, Bento FSM şi Bento MDM, produse în care Bento a investit constant în ultimii ani, inclusiv prin utilizarea de fonduri atrase în cadrul plasamentului privat din noiembrie 2021, premergător listării companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. 

Contribuţia EY România constă în furnizarea de servicii de project management şi analiză de business, reprezentând 11% din activitatea totală aferentă proiectului.

„Suntem onoraţi să continuăm parteneriatele strategice pe care le-am dezvoltat cu Electrica Group şi DEER în particular, şi să contribuim la îmbunătăţirea operaţională a companiei de distribuţie, prin implementarea unei soluţii performante şi facil de gestionat. Suntem în acelaşi timp decişi să creştem parteneriatul strategic cu Bento şi să ne continuăm dezvoltarea de capabilităţi în domenii critice pentru companiile de utilităţi din România, precum managementul activelor, managementul operaţiunilor, integrare şi orchestrare de procese client şi back-office”, adaugă Cristian Cârstoiu, partener, consultanţă, EY România. 

Soluţia IT furnizată de Bento va fi operaţională în aproximativ 18 luni de la semnarea acestui contract. De asemenea, după implementarea sistemului, compania va acorda timp de şapte ani servicii de suport şi mentenanţă, plus servicii post-suport pentru încă doi ani.

„Reuşita în cadrul acestei licitaţii este de o importanţă deosebită pentru Bento, marcând o bornă importantă în evoluţia companiei”, spune Vlad Bodea, membru executiv în consiliul de administraţie, cofondator Bento. În 2022, Bento a înregistrat venituri din exploatare de 35,4 milioane de lei, o creştere cu 26% faţă de 2021 şi un profit net de 5,6 milioane de lei, o creştere în linie cu veniturile, de 23%. 

Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. 

Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum utilităţi (energie, apă, petrol şi gaze), agricultură, inginerie industrială, media, FMCG, asigurări, producţie de alimente.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO