Burse - Fonduri mutuale

Berkshire Hathaway, imperiul de investiţii al lui Warren Buffett, a cumpărat acţiuni de 1 mld. dolari la Activision înainte ca Microsoft să anunţe cumpărarea dezvoltatorului de jocuri, într-o tranzacţie de 70 mld. dolari

Fostul CEO Microsoft Bill Gates (stânga) şi şeful Berkshire Warren Buffett

Fostul CEO Microsoft Bill Gates (stânga) şi şeful Berkshire Warren Buffett

Autor: Eduard Ivanovici

15.02.2022, 11:56 533

Berkshire Hathaway, imperiul de investiţii al miliardarului american Warren Buffett, a achiziţionat acţiuni de un miliard de dolari la Activision Blizzard în T4 din 2021, conform unui raport publicat la SEC (autoritatea de supraveghere financiară din Statele Unite), compania efectuând tranzacţia înainte ca Microsoft să anunţe cumpărarea pentru 68,7 miliarde de dolari a dezvoltatorului de jocuri video, conform CNBC.

Berkshire deţinea 14,66 milioane de acţiuni evaluate de 975 de milioane de dolari la sfârşitul anului trecut.

Microsoft şi-a anunţat intenţia de a cumpăra Activision Blizzard la mijlocul lunii ianuarie pentru 95 de dolari per acţiuni, generând la un moment dat o creştere de 25% pe acţiuni. Evenimentul marchează cea mai mare achiziţie a companiei cofondate de Bill Gates şi cea mai mare tranzacţie din istoria industriei de gaming.

Buffett ar putea obţine un profit generos, de vreme ce acţiunile Activision au ajuns până la 56,4 dolari în T4, după ce Departamentul Californian pentru Ocuparea Corectă a Forţei de Muncă (DFEH) a acuzat Activision de promovarea unei culturi sexiste şi discriminarea angajatelor din cadrul companiei.

Totodată, Activision a anunţat în noiembrie că va amâna lansarea jocurilor Diabo IV şi Overwatch 2 şi a primit recenzii slabe pentru noul joc Call of Duty: Vanguard, lansat în aceeaşi lună.

Bill Gates, fost CEO al Microsoft, a părăsit boardurile Berkshire şi Microsoft în 2020. Gates este prieten vechi cu Warren Buffett, preşedintele şi CEO-ul Berkshire. Cei doi ocupă locurile patru, respectiv şase în clasamentul celor mai bogaţi oameni la nivel mondial, potrivit Forbes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO