Burse - Fonduri mutuale

Bermas Suceava a distribuit dividende neîntrerupt în ultimii zece ani

Bermas Suceava a distribuit dividende neîntrerupt în...

Autor: Ioana Tudor

24.09.2014, 22:00 558
Producătorul de bere Bermas Suceava (simbol bursier BRM) este singura companie din industria alimentară şi a băuturilor listată pe bursă care a oferit acţionarilor dividende în fiecare din ultimii zece ani. Compania este unul dintre puţinii producători independenţi de bere care au rezistat concurenţei acerbe din acest sector şi ar putea fi luată în calcul de investitorii din regiune ca alternativă de plasare a banilor.
 
Bermas a obţinut profit cumulat de circa 23 milioane de lei în ultimii zece ani, iar valoarea totală a dividendelor primite de acţionari din 2005 şi până în prezent se ridică la aproximativ 14,2 milioane de lei (3,2 mil. euro).
 
„Compania poate fi considerată de investitori o alternativă de plasare a banilor, însă depinde şi de planurile de viitor ale societăţii, având în vedere faptul că este o com­pa­nie mică, iar acest aspect implică un risc“, a spus Adrian Mănăilă, directorul general al firmei de brokeraj Eldainvest.
 
Bermas este unul dintre puţinii producători independenţi de bere din România care au rezistat concurenţei venite din partea jucătorilor mari din piaţă, precum Ursus, Heineken, sau Bergenbier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO