Burse - Fonduri mutuale

Best of ZF Capital Markets Summit, 3rd Edition. Ştefan Nanu, director general Trezorerie: Curba randamentelor ar putea să coboare în a doua parte a anului, dar mişcările vor fi mai puţin ample decât în 2023

Best of ZF Capital Markets Summit, 3rd Edition. Ştefan...

Autor: Roxana Rosu

Curba randamentelor la titluri de stat ar putea să coboare în a doua parte a anului, dar mişcările vor fi mai putin ample decât în 2023, a declarat Ştefan Nanu, director general al Trezoreriei, adăugând că este bine că obligaţiunile emise de Ministerul de Finante sunt atractive, dar e loc de mai bine în privinţa costurilor plătite de statul român.

„Sunt aşteptări ca în a doua parte a anului curba randamentelor să meargă în jos, dar nu la fel ca anul trecut, când am pornit cu 8,8% în ianuarie şi am terminat la 6%, pe fondul evoluţiei inflaţiei. Mişcările vor fi mai puţin ample anul acesta. Toată lumea aşteaptă nişte confirmări pentru a stabili strategia, legată de intrarea la cumpărare sau creşterea deţinerilor.  Există cumpărători acum pe piaţa locală pentru a absorbi emisiunile ministerului, avem fondu­rile de pensii“, a spus Ştefan Nanu în cadrul conferinţei ZF Capital Market Summit 2024. În prezent, randa­mentele oferite de România la emisiunile de obligaţiuni sunt foarte atractive, şi pentru rezidenţi şi pentru nerezidenţi, dar din perspectiva statului costurile sunt uşor ridicate.

„Ne bucurăm că există atractivitate, dar este clar că e loc de mai bine la costurile statului“.

De exemplu, la emisiunea lansată de Finanţe în februarie, pe pieţele externe, tranşa cu maturitatea de 7 ani a avut un randament de 5,394% şi o rată de dobândă de 5,375% pe an, iar tranşa verde cu maturitatea de 12 ani un randament de 5,734% şi o rată de dobândă de 5,625% pe an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO