Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Group a cumpărat Kepler Management Systems pentru 4,1 mil. lei. Elian Solutions a plătit 3,1 mil. lei, iar Bittnet va da 1 mil. lei în acţiuni

Bittnet Group a cumpărat Kepler Management Systems...

Autor: Tibi Oprea

13.11.2023, 18:14 340

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), grup de companii din IT listat la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat că a semnat un contract de achiziţie integrală a Kepler Management Systems, implementator al soluţiei de erp Microsoft Dynamics 365 Business Central (Navision).

Înfiinţată în anul 2007, Kepler este o companie similară ca profil şi afaceri cu Elian Solutions SRL (parte a Grupului Bittnet încă din 2018). Astfel, Kepler se alătură companiilor Elian Solutions şi Nenos Software& Nonlinear în pilonul de Platforms and software al grupului.

Preţul cesiunii presupune un mix de numerar şi acţiuni BNET. Astfel, 3,1 mil. lei este suma ce a fost achitată, prin ordin de plată, la data semnării contractului de cesiune de către Elian Solutions SRL, care preia astfel 75,8% din Kepler, respectiv 1 mil. lei ce va fi platit prin acţiuni BNET foştilor asociaţi Kepler în următoarele şase luni.

Adiţional, preţul cesiunii mai presupune şi o componentă variabilă determinată de valoarea EBITDA individuală a Kepler aferentă anului 2023, tranşă ce va fi achitată în trimestrul I din 2024, după închiderea situaţiilor financiare anuale.

Având în vedere că preţul tranzacţiei include şi o componenetă decontabilă în acţiunile BNET, după înregistrarea la nivelul Registrului Comerţului, Bittnet Systems va deţine un procent de 24,2% din capitalul social al Kepler, iar Elian Solutions 75,8%.

Kepler Management Systems este unul din principalii parteneri Microsoft în România pentru implementarea şi suportul soluţiei de ERP (enterprise resource planning / planificarea resurselor unei întreprinderi) Microsoft Dynamics 365 Business Central. Kepler Management Systems deţine competenţele „Gold Enterprise Resource Planning” şi „Gold Cloud Platform”, transmite Bittnet

În 16 ani de activitate, Kepler a ajutat clienţii să-şi modernizeze sistemele IT pentru afaceri (de la fluxuri operaţionale la gestiunea stocurilor, facturare, contabilitate, etc.), să optimizeze activităţile zilnice şi să lucreze mai eficient folosind soluţiile pentru mediul de business.

În momentul de faţă, Kepler are 80 de clienţi în 11 ţări şi o echipă ce numară peste 20 de specialişti. Printre clienţii companiei se numără companii din sectorul auto, transporturi, producţie, servicii etc.

Adiţional de implementarea soluţiei de erp, echipa Kepler are expertiză în sisteme de CRM (customer relationship management), soluţii de Business Intelligence cu Jet Reports sau Microsoft SQL Server. La nivelul anului trecut, Kepler a realizat o cifră de afaceri de 5,8 milioane de lei şi un profit net de 460.000 de lei.

Bittnet Systems are o capitalizare de 156 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 13,7% de Agista Investments, respectiv în proporţie de 13,3% de Impetum Investments. Acţiunile BNET se tranzacţionează în scădere cu 14,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 20,2 mil. lei, arată datele BVB.

Bittnet Group a înregistrat o crestere a veniturilor cu 150%, la 278 mil. lei, o dublare a EBITDA şi o reducere la jumătate a pierderii nete pe parcursul primelor nouă luni din 2023, la 2,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO